GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Xiaomi ima velike ambicije s novim električnim vozilom, cilja na 20 milijuna premium korisnika

Xiaomi ima velike ambicije s novim električnim vozilom, cilja na 20 milijuna premium korisnika
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2024 / 07:26
Autor: SEEbiz
PEKING – Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi vjeruje da je identificirala potrošačku nišu koja će isplatiti svoj nadolazeći električni automobil na žestoko konkurentnom tržištu.

"Mislimo da je to dobro polazište za nas u premium segmentu jer već imamo 20 milijuna premium korisnika u Kini koji se temelje na pametnom telefonu", rekao je predsjednik Xiaomi grupe Weibing Lu za CNBC uoči međunarodnog predstavljanja automobila na Mobile World Congressu u Barceloni , koji počinje u ponedjeljak.

"Mislim da će se početne kupnje uvelike preklapati s korisnicima pametnih telefona."

Rekao je da je tvrtka razmatrala niz cjenovnih točaka, od ulazne razine do luksuznih, za automobil za čiji razvoj troši 10 milijardi dolara.

Xiaomi je svoj električni automobil SU7 predstavio u Kini krajem prosinca, ali još nije objavio konkretnu cijenu. Lu je rekao da će službeno izdanje doći "vrlo brzo" i naznačio da će domaće isporuke početi već u drugom kvartalu.

Tvrtka sa sjedištem u Pekingu tržišni je lider u industriji pametnih telefona, na trećem je mjestu u globalnim isporukama iza Applea
i Samsunga, prema Canalysu. Podaci tvrtke za analizu tehnološkog tržišta pokazali su da je Xiaomi zauzeo oko 13% globalnog tržišta i isporučio 146,4 milijuna telefona u 2023. godini.

Tvrtka se posljednjih godina također razgranala u TV uređaje i kućanske aparate, kojima se može upravljati pametnim telefonom i koji su često elegantnog, bijelog dizajna. Većina Xiaomijevih prihoda dolazi od telefona, a nešto manje od 30% dolazi od uređaja i drugih potrošačkih proizvoda.

Xiaomi je općenito poznat po pristupačnijim proizvodima. To je izazvalo sumnje u to može li prodavati električni automobil – koji se promovira kao konkurent Porscheu – na tržištu gdje su čak i etablirani EV divovi poput BYD-aobaraju cijene.

Tagovi: xiaomi, byd, Weibing Lu, apple, samsung, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
REKORDI
Rekordni kineski izvoz automobila u travnju
PEKING - Kineski izvoz automobila porastao je na rekordnu razinu u travnju, pokazuju podaci objavljeni u petak.
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
POTEZI
Allianz će dopustiti korištenje rabljenih dijelova u popravku automobila
MUNCHEN - Osiguravajuće društvo Allianz dopustit će popravak automobila u Njemačkoj rabljenim rezervnim dijelovima, priopćio je u petak osiguravajući div sa sjedištem u Münchenu.
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
PROSVJED
Klimatski prosvjednici pokušali provaliti u tvornicu Tesle kod Berlina, više uhićenih
BERLIN - Klimatski prosvjednici ljuti zbog Teslinih planova da proširi svoju Gigatvornicu Berlin-Brandenburg u Njemačkoj pokušali su u petak provaliti u tvornicu, navodi se u priopćenju lokalne policije.
Rekordna godišnja dobit Honde
SJAJNE BROJKE
Rekordna godišnja dobit Honde
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Honda ostvario je 20,4 trilijuna jena (120 milijardi eura) prihoda od prodaje u fiskalnoj godini koja završava u ožujku, što je 20,8 posto više nego godinu ranije.
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
UZLET
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Nissan u prošloj je fiskalnoj godini, koja je završila krajem ožujka, ostvario 426,6 milijardi jena (2,55 milijardi eura) čiste dobiti, što je 92,3 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE