GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volkswagen završio treći kvartal s dobiti zahvaljujući kineskim kupcima

Volkswagen završio treći kvartal s dobiti zahvaljujući kineskim kupcima
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 14:36
Autor: SEEbiz / H
FRANKFURT - Njemački proizvođač automobila Volkswagen izvijestio je u četvrtak da je treće tromjesečje zaključio s dobiti zahvaljujući pojačanoj kineskoj potražnji za luksuznim automobilima koja je nadjačala utjecaj smanjenih isporuka u koronakrizi.

U razdoblju od srpnja do rujna VW je poslovao neto dobiti od 2,75 milijardi eura. Prva tri ovogodišnja mjeseca zaključio je s neto gubitkom od 1,53 milijarde eura. Iznos je 31 posto niži nego u istom prošlogodišnjem razoblju.

Ne računajući jednokratne stavke, operativna dobit iznosila je 3,2 milijarde eura. U prvom tromjesečju kompanija je zabilježila operativni gubitak od 2,4 milijarde eura.

Prihodi su mu bili 3,4 posto niži nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, kliznuvši na 59,3 milijarde eura. U prva tri ovogodišnja mjeseca iznosili su 41 milijardu eura.

Grupa je isporučila 1,1 posto manje automobila nego u istom prošlogodišnjem tromjesečju ali je konstatirala da joj se poslovanje oporavilo zahvaljujući 3-postotnom rastu prodaje premium brendova u Kini, uključujući sportske automobile Audi i Porsche.

VW-ov povratak profitabilnosti vremenski se podudario s novim valom širenja koronavirusa u Europi, koji je jučer potaknuo francusku i njemačku vladu da zatraže opetovano uvođenje strogih mjera zatvaranja.

"Koronavirus ostaje središnji problem. Situacija je sve drugo samo ne opuštena", rekao je glavni financijski direktor VW-a Frank Witter u konferencijskom pozivu s novinarima.

Njemački proizvođač automobila potvrdio je da očekuje dobit u cijeloj 2020. godini, ali Witter je naglasio da zbog nestabilnosti na tržištu neće objavljivati precizne procjene.

Godišnja dobit bit će znatno niža nego u 2019. ali će biti u "pozitivnom teritoriju", poručili su iz kompanije.

Tagovi: Volkswagen, kinesko tržište, Frank Witter
PROČITAJ I OVO
Tesla će u Kini proizvoditi superpunjače
PUNJAČI
Tesla će u Kini proizvoditi superpunjače
ŠANGAJ - Kina je najveće tržište električnih automobila i iz "Tesle" su to prepoznali pa će uložiti 6,4 miliona dolara u novu tvornicu koja će biti u blizini one u Šangaju, gdje će se praviti brzi punjači poznati kao: Superpunjači V3.
Kia i SK Innovation surađuju u razvoju održivog ekosustava za baterije
PARTNERI
Kia i SK Innovation surađuju u razvoju održivog ekosustava za baterije
SEUL - Kompanija Kia Motors je kao dio grupacije Hyundai Motor Group (HMG) s kompanijom SK Innovation Co. dogovorila suradnju u razvoju održivog ekosustava za baterije električnih vozila (EV), koji je od ključnog značaja za budućnost industrije mobilnosti.
Volkswagen ID.3 prodajom u listopadu nadmašio Teslin model 3 u Europi
PRODAJA
Volkswagen ID.3 prodajom u listopadu nadmašio Teslin model 3 u Europi
LONDON - Najprodavaniji električni automobil u Europi u listopadu bio je Volkswagen ID.3, a elektrificirani automobili svih vrsta drugi su mjesec zaredom prestigli nova vozila na dizel.
Američko i kinesko tržište poduprli prodaju Toyote u listopadu
PRODAJA
Američko i kinesko tržište poduprli prodaju Toyote u listopadu
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Toyota Motor izvijestio je u petak o osjetnom rastu prodaje u listopadu zahvaljujući snažnoj potražnji u Kini i Sjedinjenim Državama.
Novi skandal: Plug-in hibridi s lažiranim emisijama
LAŽIRANJE
Novi skandal: Plug-in hibridi s lažiranim emisijama
ZAGREB - Europska grupa Transport & Environment, koja okuplja nevladine organizacije i promovira održivi transport, otkrila je kako su proizvođači popularnih plug-in hibridnih automobila lažirali njihove emisije stakleničkih plinova, slično kako je to Volkswagen činio u aferi danas poznatoj kao Dieselgate
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE