GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volkswagen lani nadmašio Teslu u prodaji novih električnih vozila u Njemačkoj

Volkswagen lani nadmašio Teslu u prodaji novih električnih vozila u Njemačkoj
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2024 / 18:57
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN -Volkswagen je prestigao Teslu u prodaji električnih vozila na njemačkom tržištu 2023. godine, prema podacima o registraciji tamošnje Uprave za motorni promet (KBA) objavljenim u utorak.

Oko 70.600 potpuno električnih Volkswagen vozila novoregistrirano je u Njemačkoj 2023., prema KBA, što je povećanje od 11,7% u usporedbi s prethodnom godinom.

Registracije novih Teslinih vozila u međuvremenu su pale za 9% u odnosu na 2022. i zaostale su na drugom mjestu iza VW-a sa 63.700.

Međutim, Teslin Model Y ostao je najpopularnije električno vozilo u Njemačkoj s oko 45.800 novoregistriranih automobila u 2023.

Ukupno je 2023. godine u Njemačkoj registrirano oko 524.200 automobila s isključivo električnim pogonom. U usporedbi s prethodnom godinom, to je povećanje od 11,4%. Potpuno električna vozila činila su 18,4% od svih 2,84 milijuna novoregistriranih vozila u Njemačkoj 2023. godine, što je porast u odnosu na 17,7% 2022. godine.

Nekoliko drugih marki u vlasništvu Volkswagena također je prodalo značajan broj novih potpuno električnih vozila u Njemačkoj 2023. godine, uključujući Audi (30.600), Škodu (23.500), SEAT (17.500) i Porsche (5.700).

Volkswagen grupa kao cjelina imala je 28% tržišnog udjela za novoregistrirana električna vozila u Njemačkoj.

Teslu slijedi grupa Stellantis – koja uključuje marke Citroën, Fiat, Peugeot i Opel – s gotovo 71.300 novoregistriranih električnih automobila u 2023. godini.

Sve u svemu, tri glavne njemačke automobilske kompanije - VW, Mercedes-Benz i BMW - uspjele su ostvariti snažne dobitke na tržištu električne energije u Njemačkoj.

U 2023. broj novih registracija električnih automobila te tri njemačke tvrtke porastao je za 32%, gotovo tri puta više nego na tržištu u cjelini, prema analizi konzultantske kuće EY.

Tržišni udio tri grupe u sektoru električnih automobila popeo se s 38% u 2022. na 46% u 2023.

Iako su brendovi u vlasništvu kineskih proizvođača bili na znatno nižoj razini, njihov udio na njemačkom tržištu posljednjih je godina snažno porastao i sada iznosi 9%. To je dvostruko više nego godinu ranije i osam puta više nego 2021. godine.

Tagovi: Volkswagen, Tesla, električna vozila
PROČITAJ I OVO
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE