GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volkswagen ID.3 prodajom u listopadu nadmašio Teslin model 3 u Europi

Volkswagen ID.3 prodajom u listopadu nadmašio Teslin model 3 u Europi
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2020 / 08:18
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LONDON - Najprodavaniji električni automobil u Europi u listopadu bio je Volkswagen ID.3, a elektrificirani automobili svih vrsta drugi su mjesec zaredom prestigli nova vozila na dizel.

Prema podacima JATO Dynamics u listopadu je u Europi registrirano 1,1 milijun novih automobila. To je sedam posto manje nego prošlog listopada. Najveći udio novih automobila su imali automobili na benzinski pogon. Prodaja elektrificiranih automobila porasla je za 153 posto u odnosu na listopad prošle godine, čemu je najviše zasluga mnogo veća ponuda takvih modela (razni hibridi i potpuno električni automobili) nego u listopadu prošle godine.

Udio elektrificiranih novih automobila u Europi u listopadu iznosio je 26,8 posto. Ovo je drugi mjesec zaredom da je u taj udio veći od udjela novih dizel automobila koji je u listopadu iznosio 26,3 posto.

Među elektrificiranim automobilima, većina su bili blagi hibridi, sa 32 posto. Udio priključnih hibrida povećao se sa 21 na 24 posto, a udio potpuno električnih automobila s 21 na 25 posto. Dakle, samo oko polovine elektrificiranih automobila ima priključni kabel, a tek je svaki četvrti uistinu električan i barem u prometu bez štetnih emisija.

Volkswagen je lansirao nove primjerke električnog ID.3, a ovaj atomobil je u listopadu postao najprodavaniji električni automobil u Evropi sa 10.475 vozila. Prije toga, vrh je zauzimala Tesla, model 3. Kako se ovaj automobil proizvodi izvan Europe, a prodaja direktno ovisi o isporukama novih naručenih vozila, koja je zakazana za studeni, Teslin automobil je u listopadu pao s ljestvice.

Nakon ID.3, najuspješniji električni automobili bili su Renault Zoe (9.778) i Hyundai Kona (5.261).

Tagovi: Volkswagen ID.3, Tesla model 3, Renault Zoe, Hyundai Kona, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Radnici Fiata imaju dve opcije za rad u Slovačkoj
OPCIJE
Radnici Fiata imaju dve opcije za rad u Slovačkoj
KRAGUJEVAC - Fiatovim radnicima je do narednog petka produžen rok za prijavljivanje za odlazak na rad u Slovačkoj po novim uslovima.
Ducati konstruirao prvi električni motocikl za utrke
MOTOCIKL
Ducati konstruirao prvi električni motocikl za utrke
MILANO - Ducati je predstavio svoj prvi električni motocikl koji će sudjelovati u utrkama MotoE e-motocikla 2023. godine.
Prodaja General Motorsa pala 15 posto u drugom kvartalu
PAD
Prodaja General Motorsa pala 15 posto u drugom kvartalu
DETROIT - Američki General Motors (GM) izvijestio je danas da je njegova prodaja automobila pala za 15 posto u drugom tromjesečju jer su globalna nestašica čipova i prekidi u opskrbnom lancu pogodili proizvodnju i ostavili gotovo 100.000 vozila koji još uvijek čekaju na dovršetak dijelova.
Stellantis upozorava na mogući kolaps auto tržišta
UPOZORENJE
Stellantis upozorava na mogući kolaps auto tržišta
TORINO - Jedan od najvećih europskih proizvođača automobila Stellantis upozorio je na potencijalni kolaps tržišta automobila ako električni automobili značajno ne pojeftine.
Volvo Cars gradi tvornicu električnih automobila u Slovačkoj
INVESTICIJE
Volvo Cars gradi tvornicu električnih automobila u Slovačkoj
OSLO - Švedski Volvo Cars objavio je u petak da će uložiti 1,2 milijarde eura u gradnju novog proizvodnog pogona u Slovačkoj u kojem će proizvoditi električne automobile.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE