GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

VN Austrije: Pobjeda Bottasa, Hamilton četvrti

VN Austrije: Pobjeda Bottasa, Hamilton četvrti
FORMULA 1
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2020 / 17:54
Autor: SEEbiz / H
SPIELBERG - Nova sezona svjetskog prvenstva formule 1 otvorena je sjajnom Velikom nagradom Austrije na stazi u Spielbergu i pobjedom Finca Valtterija Bottasa u Mercedesu, dok je aktualni svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) osvojio četvrto mjesto.

Bila je to iznimno zanimljiva utrka s tri izlaska "safety cara", te nizom izlijetanja i odustajanja.

Bottas je imao najbolju startnu poziciju i nije ispuštao vodstvo od prvog do posljednjeg zavoja osvojivši osmu pobjedu u karijeri.

Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton je u kvalifikacijama zauzeo drugo mjesto, ali je startao s petog mjesta nakon žalbe Red Bulla da nije usporio na obavezne oznake upozorenja u kvalifikacijama.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) je sinoć analizirala situaciju i donijela odluku da nema potrebe za Hamiltonovom kaznom. Međutim, Red Bull je tražio novu analizu nakon koje je Britanac kažnjen padom za tri mjesta, dakle na petu startnu poziciju.

Britanac se odličnom vožnjom vrlo brzo probio na drugo mjesto, no 10 krugova prije kraja dogodio se jedan od ključnih trenutaka. Alexander Albon je u Red Bullu s vanjske strane napao Hamiltona i kada se već činilo kako će ga preteći, Hamilton je prednjim kotačem zakačio zadnji kotač Albonova bolida. Tajlanđanin se izvrtio završivši izvan staze, dok je Hamilton projurio naprijed, ali je naknadno kažnjen s pet sekundi.

Hamiltonova kazna je omogućila Bottasu mirnu završnicu, te otvorila put Charlesu Leclercu (Ferrari), Sergiu Perezu (Racing Point), te Landu Norrisu (McLaren) za plasman na postolje.

Na koncu je Leclerc zauzeo drugo mjesto, dok je Norris osvojio treću poziciju jer je i Perez dobio kaznu od pet sekundi zbog prekoračenja brzine u boksu.

Uoči početka utrke većina pilota je kleknula u znak podrške pokretu 'Black Lives Matter', međutim šestorica, među kojima su bili Max Verstappen i Charles Leclerc, nisu.

SP u formuli 1 trebalo je početi u ožujku u Australiji, ali je zbog izbijanja pandemije koronavirusa odgođeno za gotovo četiri mjeseca, a i broj utrka je smanjen sa 20 na za sada, samo osam.

Sljedećeg tjedna će se također voziti u Spielbergu, slijede VN Mađarske (19. srpnja), VN Velike Britanije (2. i 9. kolovoza), VN Španjolske (16. kolovoza), VN Belgije (30. kolovoza) i VN Italije (6. rujna).

Tagovi: Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Mercedes, Formula 1, Charles Leclerc, Sergio Perez
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE