GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukrajinski dobavljač Škode obnavlja proizvodnju opreme za kablove

Ukrajinski dobavljač Škode obnavlja proizvodnju opreme za kablove
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2022 / 16:32
Autor: SEEbiz / H
PRAG - Škoda Auto, članica grupe VW, objavila je u utorak da je njezin ukrajinski dobavljač odlučio ponovno pokrenuti proizvodnju opreme za kablove, što bi češkoj kompaniji omogućilo nastavak proizvodnje električnog modela ENYAQ iV.

Ruska invazija na Ukrajinu nadovezala se na niz problema u opskrbnom lancu proizvođača automobila, uključujući nestašicu poluvodiča koja je mnoge prisilila na smanjenje proizvodnje.

Škoda, najveći češki izvoznik, priopćila je da očekuje poboljšanje u opskrbi poluvodičima u drugoj polovini ove godine, ali je dodala da će njezino poslovanje otežati rat u Ukrajini i zastoji u opskrbi drugim dijelovima.

Kompanija je prošle godine isporučila 12,6 posto manje automobila nego u 2020., a početkom mjeseca zaustavila je proizvodnju električnog modela ENYAQ zbog nestašice kablova. Dodali su da je pod znakom pitanja i proizvodnja još dva modela.

Danas su izvijestili o obnovi opskrbe kablovima iz Ukrajine.

„Naš partner... u Ukrajini odlučio je ponovno pokrenuti proizvodnju opreme za kablovea ovog tjedna, s punom uslugom i potpunom sigurnošću za tamošnje zaposlenike”, rekao je član Škodinog odbora za nabavu Karsten Schnake.

Oprema uključuje vezice za kablove i pričvršćivače, ključne dijelove električnog sustava koji grupiraju i usmjeravaju kablove unutar vozila.

"Nadajmo se da ćemo ponovno pokrenuti proizvodnju ENYAQ-a tjedan ili dva nakon što dobijemo opremu za kablove", rekao je Schnake.

Škoda je prošle godine prvi puta od 2013. isporučila manje od milijun automobila, ukupno 878.200.

Prihod joj je unatoč tome porastao 3,9 posto, na 17,7 milijardi eura. Operativna dobit poskočila je 43,2 posto, na 1,1 milijardu eura.

Kompanija nije obnavila prognozu financijskih rezultata i proizvodnje u ovoj godini, zbog neizvjesnosti koju stvara sukob u Ukrajini i utjecaja sankcija na poslovanje u Rusiji.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu Škoda je, kao i VW, obustavila proizvodnju i druge poslovne aktivnosti u Rusiji, koja je prošle godine bila njezino drugo najveće tržište, s 90.400 isporučenih vozila.

Tagovi: Škoda, Ukrajina, Škoda Auto, Volkswagen
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE