GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turski AK Automotive povećava investicije u tvornicu u Kopru

Turski AK Automotive povećava investicije u tvornicu u Kopru
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2021 / 08:30
Autor: SEEbiz
KOPER - Turska kompanija AK Automotive nedavno je od Cimosa kupila prostore koje je unajmila u Kopru, računajući na proširenje proizvodnje.

Tako će se u novoizgrađenu halu instalirati novi uređaj kojim će moći proizvoditi veće autodijelove, a u godinu dana u pogon u Kopru uložit će više od 20 milijuna eura.

AK Automotive je 2018. godine osnovao turski holding Kücükoglu Holding kao podružnicu, koja je iste godine preuzela i Cimosov program kinematike. Kako je za STA podsjetio direktor koprske tvornice Bülent Göral, trenutno proizvode autodijelove za marke kao što su Audi, Daimler, Volkswagen i Aston Martin. Kupnjom prostora koji su donedavno iznajmljivali moći će proširiti svoje poslovanje u Sloveniji.

Uz postojeće hale, planiraju sagraditi i novu halu, otprilike 2.000 četvornih metara, u koju će ugraditi novi uređaj s kojim će moći izrađivati veće auto dijelove i dijelove za šasiju. U roku od godinu dana u pogon u Koper uložit će više od 20 milijuna eura.

"S obzirom na tvornice naših kupaca, vidimo strateško mjesto u ovoj tvornici", objasnio je Göral.

Iako ne otkrivaju detalje o svom poslovanju, direktor tvornice Koper izjavio je da posljednje dvije godine, kao što je i planirano, posluju s gubitkom, a od 2020. počet će izdvajati neka sredstva za daljnja ulaganja. Raste i broj zaposlenih u tvornici Koper. Od sadašnjih 75, doseći će 95 do kraja ove godine, a do kraja 2023. očekuje se da će imati 220 zaposlenih, od čega će oko 30 posto biti inženjeri i tehničari.

Tagovi: AK Automotive, Cimos, Daimler, Volkswagen, Aston Martin, Audi, Kücükoglu Holding
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE