GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Toyota u Europi bolja od prosjeka tržišta

Toyota u Europi bolja od prosjeka tržišta
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 16:56
Autor: SEEbiz
LONDON - Toyota Motor Europe (TME) prodala je tijekom prvih devet mjeseci ove godine ukupno 715.081 automobil marki Toyota i Lexus, nastavljajući tako rast tržišnog udjela na 6,1%.

Iako je plasman manji za 15% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, TME je ostvarila bolje rezultate u odnosu na ukupno automobilsko tržište koje je smanjeno za 25% zbog posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Interes kupaca za Toyotine hibridno-električne automobile i dalje je velik, pa je prodano 372.893 vozila, što čini 52% ukupne prodaje. U Zapadnoj Europi taj postotak je još izraženiji, i iznosi više od 63% ukupne prodaje.

U karakterističnom trećem ovogodišnjem kvartalu (srpanj-rujan 2020.) taj trend je još vidljiviji, s rastom prodaje čak i do 11,5% u odnosu na prošlu godinu. Tome je doprinio veliki interes kupaca u rujnu, prije svega za novi Yaris koji je zabilježio najbolje prodajne rezulate u odnosu na bilo koji Toyotin model do sada, što, s aktualnom potražnjom za ostalim modelima, Toyoti daje mogućnost da poveća prodajne planove za 2020. godinu.

- Iako i dalje postoji mnogo neizvjesnosti u vezi s pandemijom, mi smo povećali plan za 2020. godinu na 975.000 vozila, očekujući dalje poboljšanje na tržištu u četvrtom tromjesečju ove godine. Mnogi kupci se opredjeljuju za naša hibridna vozila s niskom emisijom CO2, što nam pruža mogućnost da proširimo ponudu naših elektrificiranih modela, paralelno s lansiranjem novog RAV4 Plug-in hibrida, kao i modela Lexus UX300 EV i Proace EV*”, ističe izvršni potpredsjednik Toyote Motor Europe, Matt Harrison.

Tagovi: Toyota, Toyota Yaris, Toyota Motor Europe
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE