GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Toyota predstavila GR SUPER SPORT

Toyota predstavila GR SUPER SPORT
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2020 / 11:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hiperautomobil GR Super Sport se u subotu 20. rujna vratio u svoj duhovni dom i imao svoju prvu javnu vožnju, kao dio postupka njegovog razvoja koji i dalje traje, tijekom održavanja 88. utrke 24 sata Le Mansa na stazi La Sarthe.

Kako i priliči vozilu koje se temelji na trostrukom pobjedniku Le Mansa, trkaćem automobilu TS050 HYBRID, prilagođeni razvojni model GS Super Sport, prerađen u kabriolet te u kamuflažnoj odjeći GR-a, napravio je pokazni krug, prije sudjelovanja u svečanosti vraćanja trofeja Le Mans za ovogodišnju utrku. Za upravljačem je bio Alex Wurz, bivši vozač TOYOTA GAZOO Racinga.

Nedugo nakon svečanosti, započela je ovogodišnja, odgođena utrka 24 sata Le Mansa, a predstavnici TOYOTA GAZOO Racinga, dva TS050 HYBRID-a izborili su pobjedu treću godinu zaredom. TS050 HYBRID je stvarao povijest u Le Mansu od svog premijernog nastupa 2016., priskrbivši Toyoti prve pobjede na La Sartheu kao i odvezavši najbrži krug ikada te važeći najbrži krug utrke. Ta postignuća su nadahnuće za GR Super Sport, hiperautomobil s pedigreom i performansama trkaćeg automobila.

GR Super Sport utjelovljuje posvećenost TOYOTA GAZOO Racinga korištenju motosporta za stvaranje sve boljih cestovnih automobila za užitak kupaca, te simbolizira sve užu vezu između trkaćih i cestovnih proizvoda TOYOTA GAZOO Racinga.

Radi daljnjeg naglašavanja ovog značajnog odnosa, TOYOTA GAZOO Racing će 2021. sudjelovati u FIS Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC), koje uključuje 24 sata Le Mansa, s dva trkaća prototipa Le Mans Hypercar temeljena na GR Super Sportu.

Alex Wurz: „Bila je čast po prvi put u javnosti voziti ovu razvojnu verziju GR Super Sporta, a pogotovo na stazi kao što je Le Mans koja je tako usko povezana s ovim automobilom. GR Super Sport je rođen u Le Mansu, pa se ovo činilo kao povratak kući. Bilo je ovo prvi put da sam vozio ovaj automobil, pa mi pokazni krug nije omogućio tjeranje do granica, ali sam odmah osjetio da GR Super Sport ima potencijal za nevjerojatne performanse. Mogao sam osjetiti sličnosti između GR Super Sporta i TS050 HYBRID u smislu performansi, posebno pogona na četiri kotača i hibridnog sustava. Međutim, inženjeri mi kažu da je ovo bila samo mala naznaka stvarnih performansi GR Super Sporta, tako da se jako veselim ponovnoj prilici da ga vozim u skoroj budućnosti.“

Tagovi: Toyota GR SUPER SPORT, Toyota, 24 sata Le Mansa
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE