GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Toyota Corolla je najprodavaniji automobil svih vremena

Toyota Corolla je najprodavaniji automobil svih vremena
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2020 / 09:40
Autor: SEEbiz
LONDON - Toyota Corolla jedan je od rijetkih automobila koji je postigao ogromnu svjetsku popularnost.

Corolla je automobil koji u osnovi nudi mnogo više od samo prekrasne fasade na koju su se kladili mnogi njeni konkurenti. Toyotini inženjeri bili su svjesni da je izgled važan, ali to nije sve. Obično je potrebno nekoliko godina da se dokaže je li automobil dobar ili ne. Tada se riječ o dobrim ili lošim automobilima širi daleko i široko. A riječ o Toyoti odavno se proširila, govoreći po cijelom svijetu o pouzdanosti, kvaliteti, upotrebljivosti, trajnosti i trajnosti. Možda je upravo Corolla ima najviše zasluga za ovaj veliki ugled.

"Automobil za sve", bile su čarobne tri riječi s kojima je voditelj projekta Tacuo Hasegawa kratko i sažeto objasnio suradnicima suštinu svog zadatka. Već je tada Hasegawi bilo jasno da će globalni uspjeh biti moguć prije svega iznimnom kvalitetom. Zato su posvetili veliku pažnju gotovo svakoj komponenti, čak i najmanjoj.

- Ako želimo da novi model stekne reputaciju sjajnog obiteljskog automobila, moramo ga izraditi kako bi odgovarao svim potrebama i upotrebama. Mora pružiti izvrsne vozne karakteristike, kao i udobnost i dobar osjećaj iza volana. mora biti dostupan po pristupačnoj cijeni. Ali niža cijena ne smije ni na koji način smanjiti kvalitetu, kazao je Tacuo Hasegawa.

Kad se Corolla prvi put našla pod farovima u studenome 1966. godine, bilo je jasno da se rodila zvijezda koja je udovoljavala svim zahtjevima neumornog inženjera. S Corollom je Toyota od početka razvojne faze imala velike, zapravo globalne planove. Još 1970. Corolla je postala Toyotin najveći izvozni model, a tako je i danas. Prodaje se u čak sto pedeset zemalja širom svijeta.

Do sada su proizveli jedanaest generacija Corolla u mnogim inačicama. Bili su tu klasična limuzina, ali i karavan, sportski kupe, te inačica s takozvanim brzim stražnjim dijelom ... Njegove sportske verzije čak su se pojavljivale u raznim trkačkim serijama.

U 2013. godini postao je prvi automobil koji je imao proizvodnju veću od četrdeset milijuna. Corolla je s ovim brojem daleko najprodavaniji automobil svih vremena.

Tagovi: Toyota Corolla, Toyota
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE