GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tommi Mäkinen će od siječnja 2021. biti imenovan savjetnikom za motosport u Toyoti

Tommi Mäkinen će od siječnja 2021. biti imenovan savjetnikom za motosport u Toyoti
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2020 / 14:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tommi Mäkinen* će od siječnja 2021. biti imenovan Savjetnikom za motosport u Toyota Motor Corporation (Toyota) s ciljem daljnjeg unapređivanja proizvodnje sve boljih automobila.

Imenovanje je uslijedilo nakon zadivljujućeg doprinosa Tommija Mäkinena ponovnom uzletu Toyotinog sudjelovanja u svjetskom reliju od 2017. Tommi Mäkinen i njegova ekipa profesionalaca u Tommi Mäkinen Racing Oy su pomogli Toyoti razviti izuzetno konkurentan reli automobil, ali i izgraditi ekipu, TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, kako bi sudjelovala na najvišoj svjetskoj razini relija, u FIA Svjetskom prvenstvu u reliju. Već 2018., u drugoj godini nakon povratka, Toyota je osvojila titulu svjetskog prvaka u poretku proizvođača, dok je 2019. osvojila titule svjetskih prvaka u poretku vozača i suvozača.

Uz takvu stručnost, Toyota je sigurna da je Tommi Mäkinen sposoban pridonijeti na još širem polju motosporta, kao što je razvoj linije vozila GR koji se temelje na trkaćim automobilima, strateško planiranje motosport aktivnosti i razvoj talentiranih vozača. Njegovim imenovanjem za savjetnika za motosport Toyota Motor Corporationa, ova marka se veseli njegovim savjetima u oblikovanju strategije i organizacije.

Posljedično, projektom WRC koji je izgradio Tommi Mäkinen Racing Oy - TOYOTA GAZOO Racing WRT i konstrukcijom i razvojem automobila za svjetsko prvenstvo u reliju - upravljat će izravno Toyota. Od 2021. nadalje, sudjelovanjem u Svjetskom prvenstvu u reliju (WRC) će upravljati TOYOTA GAZOO Racing Europe GmbH, kompanija iz Toyotine grupe koja je odgovorna za temeljne Toyotine funkcije u motosportu u Europi. Sigurno ćemo imati koristi od ove odluke Tommija Mäkinena, crpeći znanje iz njegove stručnosti u razvoju vodećeg vozila u svijetu, kultiviranog u TMR, kako bismo ga povezali s razvojem u tome segmentu poslovanja. Isto tako, dodatno ćemo jačati naše sustave, uključujući ubrzavanje praktične izobrazbe osoblja. TGR WRT će i nadalje održavati svoje aktivnosti u Finskoj i Estoniji, kao i do sada, koristeći postojeće ljudske resurse i neke objekte TMR-a.

Tommi Mäkinen, izvršni direktor i vlasnik Tommi Mäkinen Racing Oy: 

''Cilj projekta Toyota WRC je bio učinkovito ponovno pokrenuti sudjelovanje u svjetskom prvenstvu u reliju uz fleksibilnu organizaciju koju može postići samo mala kompanija.
S veseljem mogu reći da je ovaj cilj sada dosegnut te da je vrijeme da se uputim prema novim izazovima s Toyotom. Želim zahvaliti Akiju Toyodi što mi je povjerio ovaj projekt i na njegovoj neprekidnoj podršci u dosezanju ciljeva koje smo zajedno postavili. Veselim se nastavku zajedničkog rada, oblikujući budućnost Toyote u motosportu.
Sretni smo što je Toyota odlučila, kako je bilo i planirano, preuzeti operacije u Svjetskom prvenstvu u reliju koje smo zajedno izgradili, te sam jako zadovoljan načinom na koji Toyota pruža našim stručnjacima siguran dom i budućnost kao dijelu TOYOTA GAZOO Racing World Rally Teama. Važno mi je i da će poslovanje i dalje ostati u Jyväskyli i Tallinnu, iako TOYOTA GAZOO Racing Europe preuzima ekipu pod svoje. ''

Akio Toyoda, Predsjednik Toyota Motor Corporation:

'' Tek nakon što sam upoznao Tommija mogao sam donijeti odluku o Toyotinom povratku u WRC. Njegova podrška je bila razlog zbog koje smo uspjeli pobijediti u WRC-u.
Zahvaljujući njegovoj stručnosti smo uspjeli stvoriti GR Yaris, sportski automobil s pogonom na 4 kotača. On će, u budućnosti, biti naš savjetnik za motosport. Povrh pružanja stručnog savjeta o tome kako pobjeđivati u utrkama, kao što je to i do sada radio, očekujemo da nam pruža savjete u nizu drugih područja kako bi Toyota mogla proizvoditi sve bolje automobile.
Bez obzira na njegovo imenovanje na ovo mjesto, on će i dalje biti moj instruktor vožnje.
- “Tommi, hajdemo opet zajedno voziti!” ''

Tagovi: Tommi Mäkinen, Akio Toyoda, Toyota Motor Corporation, Toyota
PROČITAJ I OVO
Pad prodaje novih automobila u siječnju
TREND
Pad prodaje novih automobila u siječnju
ZAGREB - U Hrvatskoj je u siječnju prodano 3.346 novih putničkih vozila, što je 12,6 posto više nego u siječnju 2022.
Renault i Nissan odobrili obnovljeno partnerstvo
ZELENO SVJETLO
Renault i Nissan odobrili obnovljeno partnerstvo
PARIZ - Nakon višemjesečnih mukotrpnih pregovora, uprave proizvođača automobila Renaulta i Nissana potvrdile su veliku promjenu odnosa u 24-godišnjem partnerstvu, javlja francuska novinska agencija AFP. Renault će smanjiti svoj udio u Nissanu s 43,4% na 15%, a potonji će preuzeti 15% udjela u Renaultovom poslu električnih vozila Ampere.
Čelnik Mazde: Ne prisiljavajte potrošače da kupuju električna vozila
JASNA PORUKA
Čelnik Mazde: Ne prisiljavajte potrošače da kupuju električna vozila
LONDON - Izvršni direktor Mazdine europske podružnice, Martijn ten Brink, osudio je političare zbog prisiljavanja proizvođača automobila da prodaju samo električna vozila i ignoriraju druge potencijalne pogonske sklopove s nultom emisijom štetnih plinova.
Musk oslobođen optužbi za prijevaru investitora
EPILOG
Musk oslobođen optužbi za prijevaru investitora
SAN FRANCISCO - Porota u San Franciscu utvrdila je u petak da Elon Musk nije prevario ulagače svojim tweetovima iz 2018. o privatizaciji proizvođača električnih automobila Tesla uz pomoć saudijskih ulagača. Posao nije realiziran, a investitori su tužili Muska za prijevaru.
Smanjene subvencije za električne automobile, znatno slabija prodaja
LOGIČNO
Smanjene subvencije za električne automobile, znatno slabija prodaja
BERLIN - U Njemačkoj je prošli mjesec registrirano nešto manje novih automobila nego 12 mjeseci ranije, ali istovremeno daleko manje e-automobila nego u prosincu 2022.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE