GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću

Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2024 / 16:55
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.

Naknada ne uključuje plaću ili bonus u gotovini, ali postavlja nagrade na temelju Tesline tržišne vrijednosti koja će u sljedećih 10 godina porasti na čak 650 milijardi dolara. Tesla se sada procjenjuje na 500,36 milijardi dolara, prema podacima LSEG-a.

Muskovu plaću odbacila je Kathaleen McCormick iz suda kancelarija Delawarea, koja je kompenzaciju koju je odobrio upravni odbor nazvala "nesagledivom svotom" koja nije pravedna prema dioničarima.

Presuda iz siječnja, na koju se može uložiti žalba, poništila je najveći paket plaća u korporativnoj Americi.

"Ne slažemo se s onim što je sud u Delawareu odlučio i ne mislimo da je ono što je rekao sud u Delawareu način na koji korporativni zakon treba ili funkcionira", napisala je predsjednica odbora Robyn Denholm u pismu uključenom u regulatorni podnesak.

Dionice najvrjednijeg svjetskog proizvođača automobila pale su gotovo 1% neposredno nakon otvaranja tržišta.

Sutkinja McCormick također je nadgledala Twitterovu tužbu protiv poduzetnika iz srpnja 2022. kada je pokušao raskinuti njegov ugovor vrijedan 44 milijarde dolara za kupnju platforme društvenih medija.

Muskova naknada za 2023. iznosila je 0 dolara, pokazalo je podnesak. Milijarder ne uzima plaću od tvrtke i dobiva kompenzaciju putem dioničkih opcija.

"Ako je to zakonski preporučljivo, predlažemo da se originalni paket iz 2018. jednostavno podvrgne novom glasovanju dioničara", rekao je Tesla u svom podnesku.

Proizvođač električnih automobila također je pozvao svoje ulagače u regulatornoj prijavi da odobre njegovu odluku o preseljenju sjedišta tvrtke iz Delawarea u Texas.

Tagovi: Tesla, MUSK, DELAWARE, MCCORMICK
PROČITAJ I OVO
Nissan zaustavio pripreme za proizvodnju električnih vozila u SAD-u
POTEZI
Nissan zaustavio pripreme za proizvodnju električnih vozila u SAD-u
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Nissan Motor pauzirao je pripreme za proizvodnju električnih vozila u SAD-u, izvijestio je u utorak specijalizirani novinski portal Automotive News.
Američki Senat otkrio slučajeve prisilnog rada u proizvodnji automobila u inozemstvu
OTKRIĆA
Američki Senat otkrio slučajeve prisilnog rada u proizvodnji automobila u inozemstvu
WASHINGTON - Automobilske tvrtke poput BMW-a, Jaguar Land Rovera i Volkswagena navodno koriste komponente proizvedene u Kini s prisilnim radom, pokazalo je istraživanje Odbora za financije američkog Senata.
Talijanski inovator se obratio Rimcu: Sorry Mate, ali ja se ne vraćam
REAKCIJE
Talijanski inovator se obratio Rimcu: Sorry Mate, ali ja se ne vraćam
ZAGREB - Izvršni direktor tvrtke Automobili Estrema, Gianfranco Pizzuto, osvrnuo se na nedavnu izjavu hrvatskog poduzetnika Mate Rimca.
Tesla u sukobu s leasing kućama, evo zašto
SMIRIVANJE
Tesla u sukobu s leasing kućama, evo zašto
SAN FRANCISCO - Tesla radi na tome da umiri neke europske leasing kompanije nakon što je smanjenje maloprodajnih cijena njegovih vozila smanjilo vrijednost njihovih voznih parkova.
Teški dani za Ford u Europi
PROBLEMI
Teški dani za Ford u Europi
LONDON - Europska podružnica američkog proizvođača automobila pala je na vrlo niske grane.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE