GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tesla: Broj isporučenih automobila u 2022. skočio 40%

Tesla: Broj isporučenih automobila u 2022. skočio 40%
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2023 / 21:36
Autor: SEEbiz

SAN FRANCISCO - Tesla je večeras objavila svoje izvješće o proizvodnji i isporuci vozila za četvrto tromjesečje 2022.

Ovo su ključne brojke.

Ukupne isporuke Q4 2022.: 405.278
Ukupna proizvodnja Q4 2022: 439.701
Ukupne godišnje isporuke 2022.: 1,31 milijun
Ukupna godišnja proizvodnja 2022.: 1,37 milijuna

Isporuke su najbliža procjena prodaje koju je objavio Tesla. Ove brojke predstavljaju novi rekord za proizvođača automobila koji predvodi Elon Musk i rast od 40% u isporukama u odnosu na prethodnu godinu.

Međutim, brojke za četvrto tromjesečje pale su ispod očekivanja analitičara.

Prema konsenzusu procjena analitičara koje je sastavio FactSet, od 31. prosinca 2022. Wall Street je očekivao da će Tesla izvijestiti o isporukama od oko 427.000 za posljednje tromjesečje godine. Procjene ažurirane u prosincu i uključene u konsenzus FactSeta kretale su se od 409.000 do 433.000.

Te novije procjene bile su u skladu s konsenzusom koji je sastavila tvrtka koju je podijelio potpredsjednik Teslinih odnosa s investitorima Martin Viecha. Taj konsenzus, koji je objavio istraživač industrije električnih vozila @TroyTeslike, rekao je da 24 analitičara na prodajnoj strani očekuju isporuke Tesle od oko 417.957 u prosjeku za kvartal (i oko 1,33 milijuna isporuka za cijelu godinu).

Tesla je ove godine pokrenuo proizvodnju u dvije nove tvornice - u Austinu u Teksasu i Brandenburgu u Njemačkoj - te je pojačao proizvodnju u Fremontu u Kaliforniji iu Šangaju, ali ne otkriva brojke proizvodnje i isporuke po regijama.

U četvrtom tromjesečju 2022. Tesla je rekao da su isporuke njegove početne razine limuzine Model 3 i crossovera Model Y iznosile 388.131, dok su isporuke njegove limuzine Model S i SUV modela X iznosile 17.147.

U svom predstavljanju za dioničare u trećem tromjesečju, Tesla je napisao: “Tijekom višegodišnjeg horizonta očekujemo postizanje prosječnog godišnjeg rasta od 50% u isporukama vozila. Stopa rasta ovisit će o kapacitetu naše opreme, vremenu rada tvornice, operativnoj učinkovitosti te kapacitetu i stabilnosti opskrbnog lanca.”

Tagovi: Tesla, Elon Musk, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE