GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stiže Toyota Camry Hybrid osvježenog izgleda i unaprijeđene sigurnosti

Stiže Toyota Camry Hybrid osvježenog izgleda i unaprijeđene sigurnosti
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2020 / 19:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Toyota Camry je osvojila bezbrojne nagrade od početka prodaje 1982. godine. Prodaje se u više od 100 zemalja u cijelom svijetu, a do sada je prodano preko 19 milijuna komada.

Uz godišnju prodaju od preko 700.000 vozila, Camry ostaje najprodavanija velika limuzina na svijetu. Iduće godine stiže njegovo osvježenje.

Uvažavan zbog svojeg izgleda, udobnosti, sigurnosti i hibridne tehnologije, i tako snažne preporuke za Camry sada su dodatno pojačane još dinamičnijim dizajnom i unaprijeđenom tehnologijom.

Camry Hybrid je proizvod dizajnerske i konstrukcijske filozofije Toyotine nove globalne arhitekture ( - TNGA). TNGA daje karakteristikama „zabavan za vožnju“ koje su usmjerene prema vozačima-entuzijastima, kao i privlačnom izgledu, podjednaku težinu kao i odličnoj kvaliteti izrade, pouzdanosti i sigurnosti.

Nudeći konkurentnu i zanimljivu alternativu postojećoj ponudi u segmentu, zahvaljujući snažnom, samopunjivom hibridnom pogonskom sklopu s 2,5-litarskim motorom od 218 KS i velikom ostatku vrijednosti, Camry Hybrid sasvim jasno cilja na tržište flota koje pokriva 85% ukupne prodaje vozila.

Zadržavši sve ključne vrijednosti koje su ga do danas činile toliko popularnim - najbolja kvaliteta, trajnost i pouzdanost u segmentu, tihi rad i kvaliteta vožnje - osvježeni Camry Hybrid za 2020. se odlikuje elegantnijim, dinamičnim prednjim krajem, izmijenjenim naplatcima od 17" i 18“ i novom bojom karoserije.

Unutrašnjost, koja je i tako već hvaljena zbog udobnosti, prostranosti, osobito na stražnjim sjedalima, sada je osvježena novom bojom i novim oblogama, te se odlikuje novim, većim, visoko postavljenim, središnjim zaslonom od 9“, s unaprijeđenim mogućnostima povezivanja.

Najnoviji paket Toyota Safety Sense sadrži veliki niz novih sigurnosnih funkcija, čineći Camry Hybrid 2020. sigurnijim nego ikada prije.

Prednji kraj Camry Hybrid za 2020. je preoblikovan, s novim prednjim branikom, te gornjom i donjom maskom koje daju snažniju dinamičnost, veći prestiž i dojam širokog stava na cesti.
Puni središnji volumen koji se proteže od poklopca motora, isprepliće se s kutovima branika i tako stvara nisku, široku i odvažnu čeonu površinu. Letvice donje prednje maske šire se dinamički prema bokovima, dodatno naglašavajući snažan i dojmljiv stav vozila na cesti. Sama donja maska je dostupna u crnoj ili tamno sivoj boji, dok bočni ukrasi maske mogu biti izvedeni u kromu ili u srebrnoj boji.
Dostupni su novi oblici aluminijskih naplataka od 17" i 18" - prvi se odlikuje uvijenim krakovima u obliku V, što daje prigušeni, ali sportski dojam, a potonji združuje parove tankih, sjajno obrađenih krakova s uvijenim tamnim krakovima, što daje snažan dojam okretnosti i dinamičnosti.
Dodatnu profinjenost Camryju Hybridu 2020. daju elegantna nova siva boja Deep Metal, te izmijenjena boja sklopova stražnjih svjetala.


Unaprijeđena unutrašnjost se odlikuje novim, lebdećim, središnje smještenim dodirnim zaslonom od 9“ sustava za informiranje i zabavu koji je postavljen više na armaturnoj ploči radi bolje vidljivost i lakšeg rukovanja.

Radi jednostavnijeg rukovanja u svim uvjetima vožnje, na njemu se nalaze mehanički prekidači i kotačići, dok osvježeni multimedijski sustav ima brži softver i brži odziv zaslona, a sadrži i aplikacije Apple CarPlay® i Android Auto™ za integraciju pametnih telefona.
Nadopunjavajući ove tehnološke iskorake, novorazvijene vrhunske kožnate presvlake sjedala u bež i crnoj boji, daju pečat stila, a perforacija u uzorku riblje kosti olakšava prozračivanje sjedala. Dostupna je i opcija imitacije kože u crnoj boji, s umetcima od tkanine.
Dodatnu profinjenost i prestiž daju obloge ploče s instrumentima, središnje konzole i ploče s prekidačima na vratima, koje se sada nude dvije novorazvijene izvedbe: Black Engineered Wood (crno obrađeno drvo) - elegantan, kompozitni uzorak kod kojeg se ravne crte preklapaju s organskim temeljnim uzorkom, te Titanium Line Pattern (linijski uzorak od titanija) - geometrijski uzorak malog kontrasta koji daje osjećaj trodimenzionalne harmonije.

Camry Hybrid za 2020. je opremljen najnovijom izvedbom sustava Toyota Safety Sense - nizom tehnologija aktivne sigurnosti usmjerene na sprečavanje ili ublažavanje sudara u velikom broju prometnih situacija.

Sustavu predsudarne zaštite (Pre-Collision System - PCS) je pridodano nekoliko novih funkcija. One uključuju uočavanje nadolazećih vozila, zakretanje upravljača u nuždi (Emergency Steering Assist - ESA) i pomoć pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assistance). Sustav pomoći pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assistance) pruža upozorenje i automatsko kočenje ako vozač skrene ulijevo ili udesno ispred nadolazećeg vozila u suprotnom kolničkom traku, ili ako neki pješak prelazi cestu iz suprotnog smjera nakon skretanja.

Dodatni novi sustavi koji unapređuju pomoć vozaču i sigurnost, uključuju prilagodljivi tempomat punog raspona (Full Range Adaptive Cruise Control - ACC), kombinaciju čitanja prometnih znakova (Road Sign Assist - RSA) s inteligentnim, prilagodljivim tempomatom (Intelligent Adaptive Cruise Control) koji omogućava jednostavnu prilagodbu brzine vožnje ograničenju brzine koju traže prometni znakovi te novu funkciju smanjenja brzine u zavoju (Curve Speed Reduction).

Tu je još jedan sustav, praćenje kolničkih crta (Lane Trace Assist - LTA), koji vam pomaže u održavanju vozila u središtu prometnog traka, a ako procijeni da postoji opasnost od izlaska vozila iz prometnog traka, zakrenut će upravljač i tako pomoći vozaču u sprečavanja nehotičnog prestrojavanja. Poboljšanja sustava LTA uključuju točnije prepoznavanje prometnog traka, kraće vrijeme reaktivacije nakon prestrojavanja, povećani kut zakretanja upravljača u suprotnom smjeru radi suprotstavljanja vrtloženju zraka prilikom pretjecanja velikih kamiona i davanja veće stabilnosti pravca, ranije prepoznavanje polumjera zavoja radi pripremanja sustava za djelovanje, te povećani moment zakretanja upravljača radi održavanja djelovanja LTA pri većim brzinama vozila.

Prodaja osvježenog Camryja Hybrida će započeti u Hrvatskoj u prvom kvartalu 2021. godine

Tagovi: Toyota Camry Hybrid, Toyota, Toyota New Global Architecture
PROČITAJ I OVO
Italija: Vlasti pod pritiskom aktivista zaustavile proširenje poligona Porschea
PRITISCI
Italija: Vlasti pod pritiskom aktivista zaustavile proširenje poligona Porschea
RIM - Talijanske vlasti zaustavile su pod pritiskom prosvjeda ekoloških aktivista proširenje probnog poligona proizvođača sportskih vozila Porschea u Apuliji.
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE