GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stellantis obustavlja proizvodnju kombija u Rusiji

Stellantis obustavlja proizvodnju kombija u Rusiji
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2022 / 13:07
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Multinacionalni proizvođač automobila Stellantis objavio je u utorak da obustavlja proizvodnju u tvornici kombija u Rusiji zbog logističkih teškoća i sankcija uvedenih Moskvi nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Četvrti po veličini proizvođač automobila u svijetu u Rusiji je proizvodio i prodavao brendove Peugeot, Citroen, Opel, Jeep i Fiat, ali njegov udio u ruskom tržištu automobila iznosi samo jedan posto.

Kompanija ima i tvornicu kombija u Kalugi, oko 201 kilometar jugoistočno od Moskve, u suvlasništvu s japanskim Mitsubishijem, koji je obustavio proizvodnju još početkom mjeseca.

"Budući da se iz dana u dan, ubrzanim tempom, uvode nove sankcije i protusankcije i da su se pojavili problemi u logistici, Stellantis je obustavio proizvodnju u Kalugi kako bi osigurao potpunu usklađenost sa svim sankcijama i protusankcijama i zaštitio radnike", poručili su.

Izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares najavio je zatvaranje tvornice u Kalugi još krajem ožujka, zbog nestašice dijelova.

Stellantis je već u potpunosti obustavio izvoz i uvoz, odmah nakon invazije Moskve na Ukrajinu, i premjestio proizvodnju u zapadnu Europu. Zamrznuli su i planirana veća ulaganja. U Kalugi proizvodili su kombije samo za rusko tržište.

Otkako je Rusija 24. veljače započela, kako je naziva, "specijalnu vojnu operaciju" u Ukrajini, brojne strane kompanije privremeno su zatvorile trgovine i tvornice u Rusiji ili su objavile da odlaze i da se ne planiraju vratiti, podsjeća Reuters.

Tagovi: Stellantis, Rusija, sankcije Rusiji, Carlos Tavares, Peugeot, Citroen, Opel, Jeep, Fiat
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE