GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spajanjem grupacija PSA i Fiat Chryslera nastaje Stellantis

Spajanjem grupacija PSA i Fiat Chryslera nastaje Stellantis
NOVI DETALJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2020 / 07:59
Autor: SEEbiz / autonet
ZAGREB - Planovi o spajanju talijansko-američke grupacije Fiat Chrysler Automobiles (FCA) s francuskom Groupe PSA objavljeni su prošle godine, a prije nego se cijeli taj veliki operativni zadatak privede kraju, iz novog su koncerna objavljeni ime i logotip pod kojim će ubuduće PSA i FCA zajednički djelovati.

Uskoro i službeno četvrti najveći automobilski koncern na svijetu zvat će se Stellantis (što je objavljeno ljetos), a njegov logotip možete vidjeti na naslovnoj slici.

Iz koncerna u nastanku poručuju da ovaj znak odražava “bogato naslijeđe kompanija koje su osnovale grupu Stellantis”, kao i “jedinstvenu kombinaciju snaga novog portfolija i 14 marki automobila koje će postojati pod novom krovnom kompanijom”. Misli vodilje kod kreiranja novog znaka i imena grupacije bile su, kažu, “optimizam, energija, inovativnost i obnovljivost, pogotovo stoga što Stellantis želi biti jedan od predvodnika u novoj eri održive mobilnosti”

Osim ovog tipičnog marketinškog rječnika kojim se opisuje identitet nove marke, doznaje se da bi posljednji pravni koraci prema spajanju grupacija FCA i PSA trebali biti poduzeti tijekom prvog tromjesečja 2021. godine. Nakon toga obje će kompanije održati izvanredne skupštine dioničara koje bi trebale finalno potvrditi spajanje. Ono će postati i službeno kada ga odobre sva nadležna regulatorna tijela u državama u kojima će Stellantis poslovati.

Nova grupacija, na čije ime se trebamo početi navikavati, uključivat će marke automobila Peugeot, Citroen, DS, Opel/Vauxhall, Fukang, Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lanciu, RAM i Maserati. Moguće je da će optimizacija procesa dovesti do ukidanja pojedinih modela koji se preklapaju i ciljaju na iste kupce, no sve spomenute marke automobila trebale bi ostati na životu.

Tagovi: PSA Peugeot Citroen, Stellantis, Peugeot, Citroen, DS, Opel/Vauxhall, Fukang, Abarth, Opel, Fiat Chrysler
PROČITAJ I OVO
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
BOLJE PROGNOZE
GM poboljšao prognoze za cijelu godinu nakon snažnog rasta u prvom kvartalu
DETROIT - General Motors (GM) zadržao je zamah dobiti sa snažnim rezultatima u prvom tromjesečju što je dovelo do toga da je proizvođač automobila poboljšao svoje smjernice za cijelu godinu.
Renault godinu započeo s većim prihodima
BLAGI RAST
Renault godinu započeo s većim prihodima
PARIZ - Francuska automobilska grupa Renault, u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila 11,7 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 1,8 posto više nego u istom razdoblju lani.
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE