GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Senzacionalni Lincolnov futuristički izgled (VIDEO)

Senzacionalni Lincolnov futuristički izgled (VIDEO)
FUTURISTIČKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2022 / 08:47
Autor: SEEbiz / VIDI
ZAGREB - Lincoln je u svom konceptu električnog autonomnog automobila donio nevjerojatan dizajn.

Na Tjednu automobila u Montereyu, Lincoln je otkrio model L100, svoj futuristički koncept "elektrificirane mobilnosti", koji crpi inspiraciju iz prve luksuzne limuzine tvrtke, modela L iz 1922. godine.

U svojoj objavi Fordov luksuzni brand Lincoln kaže da kao i njegov prethodnik prije Velike depresije, model L100 pokazuje šokantan stupanj raskoši. “Tehnologije baterijskih ćelija i pakiranja sljedeće generacije, isporučit će revolucionarnu gustoću energije", navodi Lincoln, no ne govori ništa o tome o kakvoj se tehnologiji radi i koliki će dometa nove baterije omogućiti.

Jedan od najzanimljivijih detalja u L100 dolazi u obliku interaktivne digitalne ploče koja se nalazi između prednjih sjedala, te predstavlja dodatno sučelje za upravljanje svim funkcijama automobila, a osim dodirnog zaslona sadrži i figuricu auta za koju nisu objasnili kakva će joj biti funkcija, kao što možete vidjeti u videu.

Obzirom da je auto zamišljen kao potpuno autonoman, u njemu nema volana i pedala, pa je i interaktivna ploča više u funkciji dizajna jer je za pretpostaviti da će Model L 100 imati mogućnosti glasovne komunikacije, pa se doista nećete morati previše brinuti oko upravljanja.

"Konceptna vozila omogućuju nam da ponovno zamislimo i ilustriramo kako nova iskustva mogu oživjeti uz pomoć naprednih tehnologija i omogućuju našim dizajnerima više kreativne slobode nego ikad prije", izjavio je Anthony Lo, Fordov glavni direktor dizajna.

Ostali fantastični detalji dizajna uključuju interijer sa sjedalima u prvom redu koja se mogu okrenuti prema putnicima straga, digitalni pod i nadstrešnicu koji mogu projicirati realistične animirane scene na pod i strop, dugački stakleni krov i vrata s obrnutim šarkama koja se otvaraju poput ljiljana.

Još uvijek nema riječi o tome hoće li iz ovog koncepta proizići neko vozilo serijske proizvodnje.

Tagovi: Lincoln, Ford, Lincoln L100
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE