GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rimac Automobili u Formuli 1?

Rimac Automobili u Formuli 1?
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2021 / 09:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Rimac Automobili nakon spajanja s Bugattijem i predstavljanja Rimac Nevere, ozbiljnije kreću u razvoj mreže autonomnih robo-taksija koji bi za tri godine trebali krstariti Zagrebom i brojnim drugim svjetskim metropolama.

No tu planovima očito nije kraj, jer su u Rimcu na pitanje može li se njihov bolid očekivati na pistama Formule 1 uz bolide Mercedesa, Red Bulla, Ferrarija i ostalih rekli da ta vrata nisu zatvorena, piše tportal.

Rimac, koji je sada u uskom partnerstvu s Volkswagenom i Porscheom i koji bi u trećem kvartalu trebao osnovati zajedničku tvrtku Bugatti-Rimac, ima potencijala da radi na razvoju bolida za Formulu 1 jer je otprije poznato da Volkswagen kalkulira hoće li se pridružiti najvećem oktanskom cirkusu od 2025., kada kreće nova regulacija sporta i posve nove serije motora.

Porsche i druga VW-ova podružnica Audi odradili su brojne sastanke na temu ulaska u Formulu 1 u novoj eri motora. Naravno, nova regulacija otvara brojne špekulacije o tome tko će se pridružiti sportu 2025., a Rimac Automobili, piše Planetf1 ne demantiraju da bi oni mogli biti jedan od igrača.

"Mnogo ljudi u našoj kompaniji vole raditi na našoj tehnologiji za trkače automobile i izradili smo prototipove za Pikes Peak, e-TCR...", rekla je portalu Motorsport.com Marta Longin, voditeljica komunikacija i marketinga u Rimac Automobilima.

Dodala je kako je fokus tvrtke trenutačno na razvoju i proizvodnji tehnologije za električna vozila visokih performansi u velikim količinama (deseci tisuća električnih motora, baterija i drugih tehnologija) te kako s tim projektima koji su pokrenuti i čija će proizvodnja krenuti u idućim godinama jednostavno nema dovoljno resursa za sudjelovanje u motosportu.

Tagovi: Rimac Automobili, Formula 1, Porsche, Bugatti, Mate Rimac
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE