GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rimac Automobili: C_Two uskoro kreće u serijsku proizvodnju

Rimac Automobili: C_Two uskoro kreće u serijsku proizvodnju
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2021 / 10:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kompanija Rimac Automobili najavljuje da uskoro počinju sa serijskom proizvodnjom njihovog modela C_Two.

Pedserijska faza proizvodnje počela je u prosincu.

"Hodam ovdje i gledam kako se nakon 10 godina krvi, znoja i suza sve ovo slaže - kakav osjećaj. Predserijska proizvodnja raste i pripremamo se za proizvodnju automobila za kupce. Kapa dolje ljudima koji su omogućili da se ovo dogodi. Svi njihovi potpisi bit će na svakom kupčevom automobilu - i figurativno i doslovno", napisao je Rimac na Facebooku.

"Gledamo prema budućnosti. U prosincu smo počeli s proizvodnjom predserijskih vozila, a sada napredujemo prema serijskoj proizvodnji C_Two-a. Predserijski automobili koristit će se za daljnja manja podešavanja, testove homologacije i trajnosti, eksperimentiranje s trimom, podešavanje NVH-a i globalnu ocjenu proizvoda. Pred nama je važna godina. Cijenimo vašu podršku na svakom koraku", objavili su iz Rimac Automobila početkom godine.

Sam Mate Rimac je na Facebooku napisao da će, ako sve bude po planu, u ovoj liniji proizvesti brojne automobile u 2021. godini.

Sastavljanje svakog C_Two automobila trajat će otprilike pet tjedana, skraćujući vrijeme proizvodnje na pola u usporedbi s principom statične proizvodnje izvan proizvodne linije, koju koriste pojedini drugi proizvođači supersportskih automobila. Novi proces u punom će kapacitetu omogućavati izgradnju četiri finalna proizvodna vozila mjesečno.

Ipak, u Rimcu postupak proizvodnje započinje znatno ranije prije samog sklapanja gotovih komponenti na liniji, budući da se veliki broj komponenata i sustava proizvodi u tvornici u Svetoj Nedelji i Velikom Trgovišću, nakon čega se isporučuje do linije montaže vozila.

Nova proizvodna linija podijeljena je u pet glavnih zona, a počinje pripajanjem svih nosača i pričvrsnih točki na karbonsku konstrukciju vozila - tzv. monocoque šasiju. Dva tehničara na svakoj sljedećoj stanici zatim nastavljaju sklapanje automobila dio po dio. Podsklopovi poput pogonskog sklopa, armaturne ploče ili prednjeg hladnjaka i drugih dijelova proizvode se i pripremaju izvan linije, u sklopu proizvodnih pogona Rimac Automobila i isporučuju se kompletni za ugradnju na liniju montaže vozila.

Potpuni postupak homologacije bez ikakvih prečaca, od prvih koncepata, preko potpunih prototipova do automobila na cesti, trogodišnji je proces. Uvođenjem nove proizvodne linije Rimac Automobili prve će automobile kupcima isporučiti 2021., za razliku od originalnog plana prije covid-19 krize koji je predviđao isporuke 2020. Finalni dizajn i ime automobila bit će otkriveni ove godine.

Tagovi: Rimac Automobili, Rimac C_Two, Mate Rimac
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE