GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Revoz prisiljen zaustaviti proizvodnju na nekoliko dana

Revoz prisiljen zaustaviti proizvodnju na nekoliko dana
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 09:07
Autor: SEEbiz
NOVO MESTO - Revoz će u četvrtak na nekoliko dana zaustaviti proizvodnju jer će ostati bez zaliha komponenata za proizvodnju twinga. Njih mu dobavlja tvrtka Treves, koju je prošle srijede zahvatio požar, što otežava opskrbu njegovih proizvoda.

Voditeljica Revozove komunikacijske službe Nevenka Bašek Zildžović rekla je da ih tvrtka Treves iz Biča kod Trebnjeg, koja je specijalizirana za razvoj, proizvodnju i isporuku automobilskih komponenata na području zvučne i toplinske izolacije, opskrbljuje različito izoliranim podnim i ostalim oblogama te nekoliko drugih proizvoda. koji su ugrađeni u model twinga.

Budući da njegova proizvodnja čini dvije trećine proizvodnje Revoza, očekuje se da zastoj traje do sljedećeg tjedna. Revoz i Treves pokušavaju što prije riješiti problem, dodala je.

Zalihe spomenutih dijelova bit će im dovoljne za radnu smjenu u srijedu. Budući da Twingo predstavlja većinski udio u dnevnoj proizvodnji, koja malo premašuje 700 automobila, odlučili su ga potpuno zaustaviti na određeno vrijeme.

Proizvodnja će definitivno stati u četvrtak i petak, ali za sljedeći tjedan još ne znaju kada će ga moći ponovno pokrenuti. Čekaju i podatke Trevesa. Ova će ih tvrtka obavijestiti o preseljenju dijela proizvodnje u inozemstvo, kada će ponovno biti osigurana nesmetana opskrba, objasnila je.

Po prestanku proizvodnje, radnici Revoza koji su se u ponedjeljak vratili s produljenog kolektivnog dopusta koji su započeli nakon popodnevne smjene 24. prosinca imat će neradne dane.

Revoz posluje u dvije smjene, u otprilike dvije trećine, kao jedina tvornica Renaulta koja proizvodi model twingo, proizvode i električni twingo te clio i električne pametne modele.

Sljedeći će tjedan pokušati nastaviti barem proizvodnju clia i što prije twinga. Revoz zapošljava nešto više od 2.400 ljudi, ali kad se zaustavi proizvodnja, u tvrtki će ostati samo zaposlenici određenih projekata, koje ne mogu prekinuti.

Tagovi: Revoz, Treves, Nevenka Bašek Zildžović, Renault, Renault Twingo
PROČITAJ I OVO
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE