GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Revoz: Ovogodišnja proizvodnja na razini lanjske

Revoz: Ovogodišnja proizvodnja na razini lanjske
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2023 / 13:39
Autor: SEEbiz / STA
NOVO MESTO - Renaultova tvornica automobila Revoz lani se suočila s problemima uzrokovanim neurednom opskrbom elektroničkim dijelovima i općom krizom vezanom uz transformaciju automobilske industrije. Sve navedeno dovelo je do smanjenja obujma proizvodnje. Proizveli su manje vozila nego lani, a sličan obujam proizvodnje očekuju i ove godine.

U ožujku prošle godine u ovoj novosadskoj tvornici morali su smanjiti obujam proizvodnje odn prijeći s jedne i pol smjene na samo jednu proizvodnu smjenu. Lani je ukupno proizvedeno nešto više od 68.000 vozila, a godinu prije gotovo 96.000.

Prema narudžbama, za modele automobila koje proizvodi Revoz, ove godine očekuje se slična prodaja kao lani, odn. očekuju se slične količine proizvodnje. Promjene u organizaciji rada nisu predviđene, rekli su za STA iz Revoza.

Navedeni proizvodni problemi doveli su i do smanjenja broja zaposlenih. Lani je tvrtku napustilo nešto manje od 700 zaposlenika. Na kraju 2021. Revoz je imao 2087 zaposlenih, dok se na kraju prošle godine broj zaposlenih zaustavio na 1402. Iz Revoza nisu odgovorili što će se ove godine događati na polju kadrova.

S novom su godinom ipak povisili plaće. “U siječnju ove godine sa socijalnim partnerima u Revozu sklopili smo sporazum koji uz regres za godišnji odmor, dodatak na staž, godišnju nagradu za poslovnu uspješnost, individualnu nagradu i kolektivno dodatno mirovinsko osiguranje definira i povećanje plaće, “, objasnili su dodavši da su od 1. siječnja osnovne bruto plaće zaposlenih – ovisno o platnom razredu – povećane za 10,3 do 12 posto.

Što se tiče proizvodnje, dodaju da u proizvodnji ostaju sva tri modela koja proizvode, clio 5, twingo EV i twingo, koja će ove godine raditi u jednoj smjeni s dnevnom proizvodnjom od 325 vozila. Budući da je situacija na području opskrbe komponentama, posebice elektroničkim, još uvijek neizvjesna, moguće je da će se i ove godine morati pomoći uvođenjem povremenih neradnih dana.

Inače, matična tvrtka Renault još nije odlučila "koji će se modeli proizvoditi u Revozu nakon završetka proizvodnje sadašnjih modela", napisali su u Revozu.

U studenom prošle godine Revoz je potvrdio da je Renault grupa predstavila novi korak u strategiji Renaulution. Renault, koji ovom strategijom želi postati automobilska tvrtka nove generacije, svoje resurse usmjerava "u lance vrijednosti koji proizlaze iz transformacije automobilske industrije i mobilnosti: električna vozila, softver, nove usluge mobilnosti, kružno gospodarstvo te toplinska i hibridna vozila ".

Zajedno s još 13 tvornica za sklapanje vozila, Revoz je dio jedne od pet novih subjekata, a to su Power ili Power, koja će pod okriljem marki Renault, Dacia i Renault LCV nastaviti razvijati inovativna termalna i hibridna vozila s niskim emisijama, priopćili su također.
Više o ovom izvornom tekstuZa dodatne podatke o prijevodu potreban je izvorni tekst
Pošaljite povratne informacije
Bočne ploče

Tagovi: Revoz, Renault, električni automobili, Renault Twingo
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE