GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Revoz dodatno reže proizvodnju, radit će se samo u jednoj smjeni

Revoz dodatno reže proizvodnju, radit će se samo u jednoj smjeni
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2022 / 20:14
Autor: SEEbiz
NOVO MESTO - Revoz, koji je u studenom prošle godine sveo proizvodnju na jednu i pol smjenu, a potom najavio dodatno smanjenje u travnju ove godine, prijeći će na jednu radnu smjenu mjesec dana ranije. Kako se problemi s opskrbom poluvodiča na svjetskom tržištu nastavljaju, Revoz će u ponedjeljak, 28. veljače, preći na rad u jednoj smjeni.

Uprava Revoza izvijestila je danas zaposlenike da osjećaju posljedice problema s opskrbom poluvodiča kako u ovom novomeškom tako i u drugim Renaultovim tvornicama.

Zbog toga su prošli tjedan imali svih pet neradnih dana, a kako u ožujku nema naznaka smirivanja, odlučili su prijeći na jednu smjenu ranije nego što je prvobitno planirano kako bi izbjegli nove neradne dane. U ponedjeljak, 28. veljače, dodali su.

Ovu namjeru za STA je potvrdio Revozov sindikalac Slavko Pungeršič.

Kako je Revoz istaknuo najavljujući prelazak na jednu smjenu proizvodnje u siječnju, kriza s poluvodičima još uvijek nije gotova, proizvodnja električnih smarta staje, a uvjeti na tržištu su neizvjesni. Dodali su kako se očekuje smanjenje proizvodnje do travnja, a bit će pogođeno oko 450 radnih mjesta.

Uprava tvrtke započela je razgovore sa socijalnim partnerima za pripremu prijelaza proizvodnje s jedne i pol smjene na jednu smjenu, što odgovara smanjenju dnevne proizvodnje sa 486 na 325 vozila dnevno. Mjera će utjecati na oko 450 radnih mjesta, priopćio je u siječnju ovaj novomeški proizvođač automobila.

“Uprava tvrtke predano će pomoći zaposlenicima koji napuštaju tvrtku, zajedno sa Zavodom za zapošljavanje i partnerskim agencijama u pronalaženju novih radnih mjesta”, dodali su.

Revoz je prošle godine proizveo 95.797 vozila u teškim uvjetima krize s opskrbom poluvodiča i problemima povezanih s posljedicama epidemije covida-19, što je 31 posto manje nego 2020. godine.

Tagovi: Revoz, Renault, Slavko Pungeršič
PROČITAJ I OVO
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE