GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Renault pokrenuo program digitalizacije proizvodnje

Renault pokrenuo program digitalizacije proizvodnje
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2022 / 20:01
Autor: SEEbiz
PARIZ - Francuski proizvođač automobila Renault pokrenuo je novi program digitalizacije cjelokupnog proizvodnog procesa, od prvih skica do gotovog proizvoda.

Uz pomoć industrijskog okruženja Metaverse, grupa očekuje uštedu od 320 milijuna eura do 2025. godine, skratiti vrijeme isporuke vozila i prepoloviti ugljični otisak proizvodnje vozila.


Industrijsko okruženje Metaverse sastoji se od četiri dimenzije: masovnog prikupljanja podataka, digitalnih blizanaca procesa, povezanosti ekosustava opskrbnog lanca i skupa naprednih tehnologija, objasnila je grupa Renault u priopćenju za javnost.

„Svaki dan se unutar industrijskih pogona Renault grupe prikupi milijarda podataka.

"Metaverse nudi kontrolu u stvarnom vremenu, što omogućuje povećanje fleksibilnosti i prilagodljivosti industrijskih operacija, kao i kvalitetu proizvodnje i opskrbnog ili logističkog lanca", objasnio je direktor industrije Grupe Renault Jose Vicente de los Mozos.

Grupacija je razvila platformu za masovno prikupljanje podataka i standardizaciju, uz pomoć koje prikupljaju podatke iz svih svojih industrijskih pogona. Prikupljeni podaci unose se u Metaverse, pružajući polugu za kontrolu izvedbe proizvodnih procesa u stvarnom vremenu.

U Renaultu su potom svoju fizičku robu modelirali u digitalne blizance. Dakle, svaka tvornica ima svoje snimanje u digitalnom okruženju. S ekosustavom lanca opskrbe također su digitalizirali lanac opskrbe.

Do 2025. Metaverse će omogućiti uštedu od 320 milijuna eura, čemu treba dodati još 260 milijuna uštede na zalihama, 60-postotno smanjenje vremena isporuke vozila, 50-postotno smanjenje ugljičnog otiska proizvodnje vozila i doprinos 60 posto smanjenje troškova jamstva, procjenjuju u grupi.

Tagovi: Renault, digitalizacija proizvodnje, metaverse, Jose Vicente de los Mozos, digitalizacija
PROČITAJ I OVO
Jaguar Land Rover zbog nedostatka čipova smanjuje proizvodnju u britanskim tvornicama
REZOVI
Jaguar Land Rover zbog nedostatka čipova smanjuje proizvodnju u britanskim tvornicama
LONDON - Jaguar Land Rover (JLR) smanjuje proizvodnju u svojim tvornicama u Solihullu i Halewoodu do proljeća, zbog tekućih problema s nabavom dovoljno računalnih čipova za nova vozila.
Vijetnamski VinFast u SAD otpremio prvu pošiljku električnih automobila
POŠILJKA
Vijetnamski VinFast u SAD otpremio prvu pošiljku električnih automobila
NEW YORK - Vijetnamski proizvođač električnih vozila VinFast izvijestio je u petak da je u SAD otpremio prvu pošiljku od 999 vozila.
Rimac Kampus širi se na poslovnu zonu u Stupničkom Obrežu
ŠIRENJE
Rimac Kampus širi se na poslovnu zonu u Stupničkom Obrežu
ZAGREB - Rimac Kampus širi se i na područje Stupnika, u nedavno osnovanu poslovnu zonu u Stupničkom Obrežu.
Tesla u Kini povlači s cesta više od 80.000 vozila
POVLAČENJE
Tesla u Kini povlači s cesta više od 80.000 vozila
PEKING - Proizvođač električnih vozila Tesla povlači više od 80.000 automobila proizvedenih još od 2013. zbog problema sa softverom i sigurnosnim pojasevima, objavljeno je u petak u izjavi kineskog regulatora tržišta.
Ford povlači 634.000 SUV vozila
POVLAČENJE
Ford povlači 634.000 SUV vozila
WASHINGTON - Američki proizvođač automobila Ford Motors povlači 634.000 sportskih terenskih vozila (SUV) diljem svijeta zbog opasnosti od požara, budući da napuknuta mlaznica može proliti gorivo ili pare na vrući motor i izazvati požar, objavila je danas tvrtka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE