GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Renault će montažu u francuskoj tvornici zamijeniti recikliranjem

Renault će montažu u francuskoj tvornici zamijeniti recikliranjem
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 19:44
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Francuska automobilska tvrtka Renault pretvorit će do 2024. montažni pogon u blizini Pariza u centar za istraživanje, recikliranje i popravak kako bi sačuvala radna mjesta s punim radnim vremenom.

Do 2030. kompanija će u obnovljenom pogonu zapošljavati 3.000 radnika, a za preuređenje se odlučila kako bi spasila radna mjesta, koja bi pod znak pitanja doveo preusmjereni fokus grupe na profitabilne modele automobila i smanjenje troškova.

"Status quo više nije bio moguć, morali smo trijezno razmisliti o problemu", rekao je predsjednik uprave Renaulta Jean-Dominique Senard na internetskoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa sindikatima.

Renault je imao problema s profitabilnošću i prodajom i prije pandemije koronavirusa, a ove je godine najavio ukidanje 4.600 radnih mjesta u matičnoj Francuskoj radi planirane uštede dvije milijarde eura troškova.

Sindikati su priopćili da su njihovi prijedlozi o dugoročnom nastavku nekih poslova sklapanja automobila u tvornici odbijeni.

Tvrtka će u Flinsu nastaviti proizvoditi električne automobile Zoe do 2024. godine i paralelno krenuti s novim aktivnostima, uključujući preuređenje automobila za dugoročni najam i stvaranje grupe koja će raditi na inovacijama električnih baterija i recikliranju dijelova automobila.

Radnici će biti prekvalificirani, rekao je novi izvršni direktor Luca De Meo, ne otkrivši pojedinosti proračuna.

Planiranih 3.000 radnih mjesta popunit će sadašnjih 2.400 stalnih radnika pogona u Flinsu i njih 260 iz tvornice u obližnjem Choisy-le-Roiju, koji će biti zatvoren.

Nije poznato što će biti s brojnim radnicima koji su u Flinsu zaposelni na određeno, njih oko 1.400, prema nekim procjenama. De Meo je izjavio da bi se Flins mogao otvoriti za druge tvrtke, što bi moglo donijeti nova radna mjesta.

U Renaultu navode da će pogon u Flinsu biti opremljen za proizvodnju 130.000 preuređenih automobila godišnje do 2030. godine.

Tagovi: Renault, recikliranje, Luca De Meo, Jean-Dominique Senard
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE