GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama

Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
AGONIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2024 / 16:29
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Fiskerovi pregovori s velikim proizvođačem automobila o potencijalnom dogovoru propali su, rečeno je u ponedjeljak usred rastuće neizvjesnosti za novoosnovano poduzeće koje je prošlog tjedna pauziralo proizvodnju električnih vozila.

Trgovanje dionicama tvrtke, koja nije imenovala proizvođača automobila s kojim pregovara, zaustavljeno je do objave.

Prekid pregovora naveo je kompaniju u potragu za strateškim opcijama, uključujući restrukturiranja unutar ili izvan suda i transakcije na tržištu kapitala, priopćila je tvrtka.

"Ne mogu reći je li to sljedeći tjedan ili iduće godine, ali neizbježno je", rekao je Thomas Hayes, predsjednik hedge fonda Great Hill Capital, o sve većim izgledima da će Fisker podnijeti zahtjev za zaštitu od bankrota.

Reuters je ranije ovog mjeseca izvijestio da je japanski proizvođač automobila Nissan u naprednim pregovorima o ulaganju u startup.

Ali ranije tijekom dana, Nissan je objavio dugoročni poslovni plan, uključujući strategiju za EV, i rekao da traži partnere u Sjedinjenim Državama.

Fisker je rekao da neće moći ispuniti uvjet zatvaranja koji se odnosi na njegov pokušaj prikupljanja do 150 milijuna dolara prodajom konvertibilnih novčanica nakon što nije platio kamate.

Plaćanje od 8,4 milijuna dolara za neke zapise koji su dospjeli 2026. dospjelo je još 15. ožujka, ali startup je rekao da nije platio unatoč tome što je imao dovoljno likvidnosti jer je želio iskoristiti 30-dnevni poček za razgovore s investitorima o strukturi svog kapitala .

Prikupljanje sredstava bilo je teško za gubitaške startupove za električna vozila, koji imaju malo prihoda dok se bore za povećanje proizvodnje i isporuku kupcima usred jake konkurencije i teškog gospodarstva.

Zasebno, Fisker je rekao da će tražiti od ulagača da glasuju o prijedlogu za obrnutu podjelu dionica na skupštini dioničara 24. travnja, jer se nastoji održati usklađenost s Nasdaqovim normama kotacije.

Dionice Fiskera izgubile su više od 90% svoje vrijednosti ove godine, nakon što je startup u veljači označio rizik neograničenosti poslovanja i pauzirao ulaganja u buduće projekte dok ne osigura partnerstvo.

Tagovi: Fisker, Nissan
PROČITAJ I OVO
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
ODLUKE
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
VANCE - Radnici u tvornici Mercedes-Benza u Alabami donijeli su u petak veliki gubitak Ujedinjenim automobilskim radnicima, odbacivši sindikat na glasovanju za koje se očekivalo da će se temeljiti na pobjedi u tvornici Volkswagen u Tennesseeju i gurnuti je dublje na jug SAD-a.
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
NAJAVE
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
PEKING - Xpeng AeroHT, podružnica Xpenga, ima za cilj isporučiti svoj leteći automobil kupcima 2026. godine, rekao je supredsjednik kineskog proizvođača električnih vozila za CNBC u petak,
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
ZELENO SVJETLO
Tesla ishodila ključno odobrenje za proširenje tvornice u Njemačkoj
GRUENHEIDE - Tesla je u četvrtak dobila zeleno svjetlo za proširenje svoje njemačke tvornice u Gruenheideu u blizini Berlina od lokalnog vijeća unatoč prosvjedima protiv planova američkog proizvođača električnih vozila.
Honda će udvostručiti ulaganja u električna vozila
INVESTICIJE
Honda će udvostručiti ulaganja u električna vozila
TOKYO - Japanski proizvođač vozila Honda udvostručit će svoja planirana ulaganja u električna vozila do 2030.
Volkswagen će platiti 50 milijuna eura odštete zbog skandala Dieselgate u Italiji
ODŠTETA
Volkswagen će platiti 50 milijuna eura odštete zbog skandala Dieselgate u Italiji
RIM - Njemački proizvođač automobila Volkswagen platit će odštetu talijanskim kupcima vozila opremljenih nedozvoljenim uređajem za isključivanje niske temperature. 60.000 potrošača dobit će odštetu u ukupnom iznosu od 50 milijuna eura, objavila je Europska organizacija potrošača (BEUC).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE