GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ralf Brandstätter preuzima vodstvo VW-a od Herberta Diessa

Ralf Brandstätter preuzima vodstvo VW-a od Herberta Diessa
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2020 / 08:24
Autor: SEEbiz / tp
FRANKFURT - Nakon postavljanja strateških temelja u posljednjih nekoliko godina, s dosljednom orijentacijom prema e-mobilnosti i stvaranju struktura za digitalizaciju automobila, tvrtka sada jača vodeće upravljačke strukture koncerna Volkswagen i marke

Volkswagen grupa je objavila kako je došlo do promjena u vodstvu marke VW i same Grupe, jer će od 1. srpnja 2020. godine Ralf Brandstätter, dosadašnji operativni direktor (COO) marke VW preuzeti funkciju izvršnog direktora (CEO) ove marke. On će naslijediti dr. Herberta Diessa, koji je prethodno bio odgovoran za ovu, ali i ulogu direktora Volkswagen koncerna. Ovime će dr. Diess dobiti veću slobodu u svom radu kao izvršni direktor Grupe.

On će unutar upravnog odbora Grupe zadržati ukupnu odgovornost za Volkswagen putnička vozila i ukupni volumen prodaje grupe. Cilj je jače fokusiranje na odgovarajuće zadatke na vrhu Grupe i marke u tekućoj fazi transformacije automobilske industrije.

Nakon postavljanja strateških temelja u posljednjih nekoliko godina, s dosljednom orijentacijom prema e-mobilnosti i stvaranju struktura za digitalizaciju automobila, tvrtka sada jača vodeće upravljačke strukture koncerna Volkswagen i marke.

'Ralf Brandstätter je jedan od najiskusnijih menadžera tvrtke. U protekle dvije godine, on je već uspješno vodio Volkswagen kao COO i igrao je ključnu ulogu u oblikovanju transformacije marke', rekao je izvršni direktor Volkswagen AG, dr. Herbert Diess.

'Stoga sam vrlo zadovoljan što će Ralf Brandstätter preuzeti vodstvo u napredovanju s razvojem marke kao CEO slijedeći dalekosežne strateške odluke u posljednjih nekoliko godina.'

Tagovi: Ralf Brandstätter, Herbert Diess, Volkswagen
PROČITAJ I OVO
Osnovana svjetska udruga vozača električnih vozila
ELEKTRIČNA VOZILA
Osnovana svjetska udruga vozača električnih vozila
ZAGREB - Električna vozila ušla su na velika vrata – iz godine u godinu bilježe se značajni porasti u prodaji, brojne države potiču kupovinu električnih vozila, porezi na gorivo i emisije plinova učestalo rastu, a sve zelene akcije promiču upravo takvu vrstu mobilnosti zbog nulte emisije ispušnih plinova.
Europcar odbio Volkswagenovu ponudu za preuzimanje
ODBIJENICA
Europcar odbio Volkswagenovu ponudu za preuzimanje
PARIZ - Francuski pružatelj usluga najma automobila Europcar odbio je Volkswagenovu ponudu za preuzimanje, izvještava Bloomberg.
Tesla otvorio prvu solarnu punionicu za e-vozila u Kini
PUNIONICA
Tesla otvorio prvu solarnu punionicu za e-vozila u Kini
PEKING - Proizvođač električnih vozila “Tesla” objavio je danas da je u Kini otvorio prvu stanicu za punjenje u Kini, koja se napaja putem solarnih panela i koja ima vlastiti prostor za skladištenje energije.
Dacia predstavila obnovljeni Duster
NOVITETI
Dacia predstavila obnovljeni Duster
BUKUREŠT - Renaultov pristupačni brend Dacia predstavio je obnovljeni model Duster.
Musk se zapetljao u Njemačkoj: Nitko ne zna kad će ogromna tvornica biti otvorena
ZASTOJ
Musk se zapetljao u Njemačkoj: Nitko ne zna kad će ogromna tvornica biti otvorena
GRUENHEIDE - Sljedeći četvrtak, 1. srpnja, trebao je biti Teslin dan proslave: otvaranje njegove samozvane "gigatvornice" u mirnoj njemačkoj općini Gruenheide, blizu Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE