GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prosječna starost vozila na američkim cestama gotovo 12 godina

Prosječna starost vozila na američkim cestama gotovo 12 godina
STAROST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2020 / 17:30
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Amerikanci sve dulje voze svoje automobile i kamionete, što je rezultiralo prosječnom starosti vozila na američkim cestama od gotovo 12 godina, najvišom u gotovo 20 godina, čak i prije nego je pandemija pogodila gospodarstvo, pokazuju najnoviji podaci londonske istraživačke tvrtke Markit.

To nije dobra vijest za emisije štetnih plinova niti za sigurnost vozila, no mogla bi poduprijeti poslovanje kompanija koje proizvode i prodaju autodijelove, navodi se u izvješću.

IHS Markit, koji prikuplja i analizira podatke iz niza industrija, objavio je u utorak da je prosječna starost automobila, SUV-ova i kamioneta na američkim cestama ove godine dosegnula 11,9 godina, nasuprot 11,8 godina prošle godine.

Iako podaci za razdoblje nakon što je pandemija koronavirusa pogodila globalno gospodarstvo nisu konačni, oštro usporavanje prodaje automobila vjerojatno će rezultirati prosječnom starošću vozila na američkim cestama većom od 12 godina, rekao je Todd Campau, direktor u londonskoj istraživačkoj tvrtki.

"Mi definitivno očekujemo da će biti premašena granica od 12 godina. Ljudi koji rade od kuće moći će smanjiti kilometražu vozila, što će im omogućiti da dulje traju”, rekao je.

Prosječna starost vozila i kamioneta kontinuirao je rasla u posljednjih gotovo 20 godina, odražavajući sve veće cijene novih automobila i kamioneta i dulje trajanje koje omogućava starijim vozilima da prevale veću kilometražu i s više vlasnika prije nego završe na otpadu, rekao je Campau.

Proizvođači dijelova i automehaničarske radnje trebali bi imati koristi od sve starije i veće flote vozila, procjenjuju u Markitu.

Na cestama diljem SAD-a ima više od 280 milijuna vozila, napominju.

Tagovi: američki vozni park, američke ceste, Markit
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE