GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Proizvođači automobila obnavljaju proizvodnju u Kini

Proizvođači automobila obnavljaju proizvodnju u Kini
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2020 / 12:07
Autor: SEEbiz
PEKING - Proizvođači automobila uključujući Daimler, Ford i Teslu najavljuju nastavak proizvodnje u Kini nakon što su bili prisiljeni da zatvore tvornice nakon izbijanja novog koronavirusa.

Ispod su detalji o planovima proizvođača automobila (abecednim redom):

- BMW-ov joint venture s Brillianceom najavio je 5. veljače da je kineska tvrtka planirala ponovo pokrenuti proizvodnju 17. veljače.

- Daimler je najavio 3. veljače kako planira nastaviti proizvodnju osobnih automobila u Pekingu 10. veljače.

- Fiat Chrysler priopćio je 6. veljače da poremećaji u opskrbi dijelova mogu ugroziti proizvodnju u jednom od njegovih europskih postrojenja u roku od dva do četiri tjedna.

- Ford Motor je objavio 29. siječnja kako planira nastaviti proizvodnju 10. veljače u tvornicama u Chongqingu i Hangzhouu zajedno s partnerom iz zajedničkog ulaganja Chongqing Changan Automobile.

- General Motors izjavio je da 10. veljače planira ponovno pokrenuti proizvodnju u Kini 15. veljače.

- Honda je 7. veljače izjavila kako će 13. veljače ponovno pokrenuti svoja tri postrojenja u Wuhanu, koja posluje s Dongfeng Motor Group, a Honda je rekla da nema problema s lancem opskrbe koji bi ometali proizvodnju.

- Hyundai Motor i sestrinska tvrtka Kia Motors postupno će povećavati proizvodnju u Južnoj Koreji od 11. veljače, navele su tvrtke u izjavi od 10. veljače.

- Nissan Motor objavio je 4. veljače da razmišlja o ponovnom pokretanju proizvodnje u Kini, u svom poslu s Dongfengom, nešto nakon 10. veljače. Proizvodnja u Hubeiu započet će nešto nakon 14. veljače. Njegova prodaja u Kini u siječnju je pala za 11,8%.

- PSA Peugeot Citroen, koji je u procesu spajanja s Fiatom, priopćio je da će 31. siječnja njegove tri tvornice u Wuhanu ostati zatvorene do 14. veljače.

- Renault je 7. veljače rekao da će njegova južnokorejska jedinica RSM obustaviti proizvodnju na svom mjestu Busan na četiri dana od 11. veljače zbog poremećaja u lancu opskrbe.

- Suzuki Motor Corp rekao je 7. veljače da razmišlja o nabavi dijelova vozila izvan Kine, jer je izbijanje virusa prijetilo da će prekinuti proizvodnju vozila na najvećem tržištu u Indiji.

- Teslina tvornica u Šangaju nastavit će proizvodnju 10. veljače uz pomoć lokalnih vlasti u borbi s izbijanjem epidemije, izjavio je 8. veljače dužnosnik šangajske vlade.

- Toyota Motor priopćila je u subotu da planira nastaviti proizvodnju u tri od četiri glavna tvornica automobila u Kini sljedeći tjedan. Nastavak proizvodnje prvotno je planiran za 3. veljače nakon kineskih lunarnih novogodišnjih praznika, ali je odgođen zbog novog izbijanja koronavirusa u Kini.

- Francuski proizvođač auto dijelova Valeo rekao je da će 31. siječnja njegova tri mjesta u Wuhanu ostati zatvorena barem do 13. veljače.

- Volkswagen je 8. veljače rekao da je odgodio ponovno pokretanje proizvodnje u većini tvornica u svom kineskom zajedničkom JV-u s tvrtkom SAIC Motor i tvornicom u Tianjinu svog JV-a s FAW Group-om do 17. veljače. Postrojenja u FAW JV ponovno će se pokrenuti 10. veljače.

Tagovi: kinesko auto tržište, BMW, Volkswagen, Toyota, Nissan, Tesla, Hyundai, PSA Peugeot Citroen, Kia Motor, Chongqing Changan Automobile
PROČITAJ I OVO
HAC postavlja više od tisuću novih superkamera za nadzor prometa
KAMERE
HAC postavlja više od tisuću novih superkamera za nadzor prometa
ZAGREB - Hrvatske autoceste postavit će 1088 novih digitalnih kamera duž cijele svoje mreže autocesta, u sklopu projekta rekonstrukcije sustava videonadzora i sustava videodetekcije, čija je vrijednost oko 41 milijun kuna.
Volkswagen završio treći kvartal s dobiti zahvaljujući kineskim kupcima
U PLUSU
Volkswagen završio treći kvartal s dobiti zahvaljujući kineskim kupcima
FRANKFURT - Njemački proizvođač automobila Volkswagen izvijestio je u četvrtak da je treće tromjesečje zaključio s dobiti zahvaljujući pojačanoj kineskoj potražnji za luksuznim automobilima koja je nadjačala utjecaj smanjenih isporuka u koronakrizi.
Od 1. studenoga na vozilima svjetla obvezna i danju
SVJETLA
Od 1. studenoga na vozilima svjetla obvezna i danju
ZAGREB - Ravnateljstvo policije izvijestilo je u četvrtak da je od 1. studenog do 31. ožujka u prometu obvezno i preko dana koristiti dnevna ili kratka svjetla na vozilima kako bi bili uočljivija u prometu.
Njemačka autoindustrija želi biti ugljično neutralna do 2050.
CILJEVI
Njemačka autoindustrija želi biti ugljično neutralna do 2050.
BERLIN - Njemački automobilski sektor usvojio je ciljeve Europske unije o emisiji ugljičnog dioksida i planira ugljičnu neutralnost do 2050. godine, objavilo je udruženje automobilske industrije VDA.
Europa mora proširiti mrežu punionica za električne automobile
UPOZORENJE
Europa mora proširiti mrežu punionica za električne automobile
LONDON - Gradnja mreže punionica za električna vozila u Europi kaska za prodajom, istaknula je udruga proizvođača automobila, upozorivši da bi nedostatak infrastrukture mogao ugroziti prijelaz na vozila s niskim emisijama ugljikovih spojeva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE