GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prodaju Renaulta u Sloveniji preuzima izraelska Taavura

Prodaju Renaulta u Sloveniji preuzima izraelska Taavura
DISTRIBUCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2022 / 20:29
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Francuski proizvođač automobila Renault sklopio je ugovor s izraelskom Taavura Grupom o prodaji distribucije Renault Grupe u Sloveniji i Hrvatskoj. Podružnica u Sloveniji zadužena je za uvoz i distribuciju marki Renault, Dacia i Alpine, objavila je danas grupacija Renault.

Ugovor je sklopljen sukladno reviziji distribucijske organizacije u Renault Grupi. "Ovom transakcijom Grupa Renault namjerava nastaviti jačati svoju lokalnu poziciju zahvaljujući učinkovitom poslovnom modelu koji podržava i komercijalne ambicije i zahtjeve zadovoljstva kupaca", napisali su.

Renault je odabrao grupu Taavura zbog dobrog poznavanja distribucije automobila. Ojačat će ga znanjem lokalnog tima i čvrstim partnerstvom s prodajnom i servisnom mrežom, dodali su.

Taavura će preuzeti sve dosadašnje zaposlenike za uvoz i distribuciju u poslovnici te sve aktivnosti prodajno-servisne mreže u Sloveniji.

Direkcija Nissana u Renault Nissan Slovenija zasebno je objavila da će Taavura biti novi distributer Nissanovih vozila, rezervnih dijelova i drugih usluga za Sloveniju. Taavura će također preuzeti Nissanove prodajne i servisne aktivnosti u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji i Sjevernoj Makedoniji.

Dodali su kako će grupacija Taavura biti snažan partner Nissana u Sloveniji sa svojom stručnošću u automobilskom poslovanju, fokusom na kupca i progresivnim pristupom prodaji.

"Marka Nissan će se u budućnosti jačati i doprinositi održivom rastu, što je u interesu naših kupaca i prodajno-servisne mreže u Sloveniji", kažu.

Ken Lalo, izvršni direktor automobilskog odjela grupe Taavura, rekao je da mu je čast proširiti partnerstvo s markom Nissan na druge europske zemlje.

"Kroz naše partnerstvo s Nissanom i dilerima u Sloveniji, Hrvatskoj i distributerima u Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji i Kosovu, fokusirat ćemo se na ovim tržištima na zadovoljstvo kupaca i postizanje prioriteta Nissan Next plana", dodao je. .

Ugovor mora odobriti i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Očekuje se da će tvrtka s radom u novoj organizaciji početi početkom ljeta ove godine, rekli su.

Tagovi: Renault, Taavura, Nissan, Nissan Next
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje pad cijena rabljenih automobila
OČEKIVANJA
Volkswagen očekuje pad cijena rabljenih automobila

WOLFSBURG - Cijene rabljenih automobila na najvišoj su razini u povijesti i vjerojatno će uskoro pasti, objavio je u četvrtak Volkswagenov odjel za financije.

SAD i EU napreduju u vezi subvencija za električne automobile
SUBVENCIJE
SAD i EU napreduju u vezi subvencija za električne automobile
BRUXELLES - Predstavnici SAD-a i EU-a izjavili su u ponedjeljak nakon trećeg sastanka Tehnološkog vijeća da su postigli napredak po pitanju američkog zakonodavstva koje će europskim tvrtkama onemogućiti pristup poreznim olakšicama za električne automobile, ali nisu riješili problem. Obećali su nastavak konstruktivnih razgovora.
Prodaja novih automobila u Hrvatskoj pala 3,3%
BLAGI PAD
Prodaja novih automobila u Hrvatskoj pala 3,3%
ZAGREB - U Hrvatskoj je u prvih 11 mjeseci ove godine prodano 41.385 novih putničkih vozila, što je 3,3 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine kada ih je prodano 42.805, dok je samo u studenome prodano 2.698 novih vozila, rast od 5,3 posto, podaci su Promocije plus.
Expert MeetUp: Ovo su rješenja za izazove u autoindustriji
DOGAĐAJI
Expert MeetUp: Ovo su rješenja za izazove u autoindustriji
ZAGREB - U Zagrebu je početkom prosinca održana konferencija pod nazivom „Expert MeetUp - Rješenja za izazove autoindustrije“ u organizaciji poslovne grupe Auto Hrvatska.
Skuplja registracija automobila u Srbiji
POSKUPLJENJA
Skuplja registracija automobila u Srbiji
BEOGRAD – Zbog većih lokalnih komunalnih taksi na putnička vozila koje od 1.decembra, zavisno od kategorije vozila, mogu da iznose od 710 do 7.110 dinara, od četvrtka je u Srbiji poskupela registracija vozila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE