GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poticaji za električne automobile više ne idu samo najbržima

Poticaji za električne automobile više ne idu samo najbržima
NOVI MODEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2021 / 09:51
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - I ove će godine Fond za zaštitu okoliša sufinancirati kupnju ekoloških vozila, no još se ne zna točno kada će biti raspisan javni poziv, kao ni kakva će biti procedura te koliki će biti iznosi poticaja, piše u utorak Večernji list.

Od Fonda prilično općenit službeni odgovor. “Iz dosadašnjih iskustava, kao i iz dijaloga s raznim dionicima koji su vezani za navedenu tematiku, sigurni smo kako će se veliki interes za električna vozila nastaviti i u ovoj godini. Fond svakako s programom sufinanciranja planira nastaviti u drugom kvartalu 2021., no u ovom trenutku ne možemo potvrditi ciljani datum objave kao ni detalje provedbe s obzirom da su isti još u razradi. Cilj nam je program optimizirati sukladno dostupnim budžetima, nacionalnim ciljevima te potrebama građana i tvrtki pa u tom pogledu razmatramo optimalne modele sufinanciranja”, kažu u Fondu.

No, dnevnik neslužbeno doznaje da će iznosi poticaja biti otprilike isti kao i prošle godine, što znači da zainteresirani građani i tvrtke mogu očekivati poticaje za električne automobile u iznosu od 70.000 kuna, 40.000 kuna za plug-in hibride, 20.000 za električne četverocikle, motocikle i mopede. Sve to uz ograničenje iznosa poticaja do 40 posto od prodajne cijene vozila.

Druga bitna stvar jest da se ove godine zaista odustaje od “najbržeg prsta”, odnosno sustava prema kojem su se od 2014. godine poticaji dijelili onima koji su se prijavili prvi, što je posljednjih godina otkada se prijave primaju isključivo online dovelo do toga da se proračun od 44 milijuna kuna “potroši” za svega dvije minute.

Jedini uvjet je dosad bio predaja ponude za kupnju vozila (koja je neobvezujuća), a odobrena sredstva oni koji su bili dovoljno brzi – pa su im odobrena – mogli su konzumirati u roku od godine dana i upravo zbog toga dolazi do problema.

Kako za trgovce koji ni godinu dana nakon provedenog javnog poziva ne znaju hoće li građanin ili tvrtka kojoj su odobreni poticaji doista kupiti vozilo, tako i za građane koji nisu bili među najbržima i nije im odobren poticaj.

Da nešto ozbiljno ne štima u ovakvom sustavu dokazuje podatak da je samo 59 posto odobrenih sredstava doista i isplaćeno. Dakle, osigurani novac ostaje neiskorišten, a oni koji nisu bili dovoljno brzi, a zaista bi kupili ekološki automobil i koristili sufinanciranje ne mogu do poticaja.

Zbog toga su, izgleda, u Fondu napokon odlučili izmijeniti takav sustav na koji svi imaju prigovore, a ne ispunjava ni osnovnu svrhu u smislu iskorištavanja osiguranog novca za sufinanciranje ekoloških vozila, donosi Večernji list.

Tagovi: Poticaji za električne automobile, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE