GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Popularnost kineskih vozila raste širom svijeta

Popularnost kineskih vozila raste širom svijeta
RAST PRODAJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2023 / 11:09
Autor: SEEbiz
PEKING - Kineski proizvođači automobila bilježe sve veću popularnost u inozemstvu i najavljuju da će ove godine ostvariti rekordan izvoz.

Proizvođači automobila prošle su godine izvezli 3,11 milijuna vozila, što je povećanje od 54,4 posto u odnosu na 2021., čime je Kina na drugom mjestu iza Japana, pokazuju podaci Kineske udruge proizvođača automobila.

Kako izvještava China Media Group (CMG), taj se zamah nastavio i 2023. godine.

Podaci Great Wall Motorsa, najvećeg kineskog proizvođača SUV-ova i kamioneta, pokazuju da je u inozemstvu u siječnju prodano 15.998 vozila, što je 25,47 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ujedno je to više od četvrtine ukupnih isporuka tvrtke u mjesecu.

Proizvođač automobila rekao je da će ubrzati globalnu kampanju s Europom i jugoistočnom Azijom kao tržištima u nastajanju.

Narong Sritalaion, izvršni direktor prodaje za Great Wall Motors u Tajlandu, rekao je da proizvođač automobila planira lansirati četiri nova modela e-vozila u zemlji 2023. godine.

Lani je tvrtka na inozemnim tržištima prodala 173.180 vozila, što je 21,28 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Proizvođač automobila rekao je da je njegova ukupna inozemna prodaja prešla milijun jedinica.

BYD, uz podršku Warrena Buffetta, izvezao je 10.409 vozila prošlog mjeseca, što je povećanje od 57,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Njegov SUV model "atto" 3 preuzeo je lavovski udio od gotovo 9.000 primjeraka, objavio je proizvođač.

BYD je lansirao tri modela u rujnu 2022. u Europi, a "atto" 3 je jedan od njih. Otprilike mjesec dana kasnije rent-a-car tvrtka Sixt potpisala je s kineskim proizvođačem ugovor o kupnji 100.000 vozila tijekom šest godina.

Vojah, premium ogranak državnog proizvođača NE-vozila Dungfeng Motor, rekao je da je u siječnju počeo isporučivati svoje SUV-ove u Norvešku, svoje prvo prekomorsko tržište.

Istog mjeseca ušao je u Izrael, a početak isporuka očekuje se u ožujku.

Hungqi (Red Flag), robna marka kineske FAV grupe, dostupna u zapadnoj Europi, očekuje da će njena prodaja u inozemstvu činiti više od 10 posto ukupne prodaje 2025. godine, s porastom brojke na 25 posto 2030. godine.

"Njihova prodaja trenutno možda nije velika u Europi, ali njihova sama prisutnost tamo dokaz je njihove konkurentske prednosti", rekao je Fu Yuwu, počasni predsjednik Kineskog društva automobilskih inženjera.

Kineski proizvođači koji nisu automobili oduševljavaju strane kupce modelima koji "nadmašuju njihove najluđe snove", što bi moglo povećati njihove pozicije na globalnoj sceni, navodi se u izvješću McKinseyja objavljenom krajem 2022. godine.

Tagovi: kineski automobili, kinesko tržište, Dungfeng Motor, Great Wall Motors, kompanija BYD, Warren Buffett
PROČITAJ I OVO
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE