GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oštar pad prodaje automobila u Sloveniji

Oštar pad prodaje automobila u Sloveniji
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2022 / 10:32
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
LJUBLJANA - U listopadu su u Sloveniji prvi put registrirana 3.944 osobna i laka gospodarska vozila, što je 19,85 posto manje nego u listopadu prošle godine, kada je prvi put registrirano 4.921 vozilo.

U deset mjeseci prodaja novih osobnih i lakih gospodarskih vozila manja je za 16,58 posto u odnosu na isto razdoblje lani, prodana su 46.204 vozila.

Slovensko tržište automobila tako nastavlja bilježiti negativne međugodišnje brojke. U listopadu su prvi put registrirana 3433 osobna automobila, što je 18,67 posto manje nego u listopadu prošle godine. Registrirano je 511 lakih gospodarskih vozila ili 27 posto manje nego u istom razdoblju lani, objavila je danas Gospodarska zbornica Slovenije

U listopadu su kod nas prvi put registrirana 192 potpuno električna vozila, od čega najviše vozila Volkswagen ID.4 (32) i vozila Škoda enyaq (24). U Sloveniji su ove godine prvi put registrirana ukupno 1.843 potpuno električna vozila. Najviše su se u deset mjeseci prodavali Teslini modeli y (202), Škodin enyaq (159) i Renaultov twingo (135).

Od siječnja do kraja listopada prvi je put registriran 40.191 osobni automobil, što je u odnosu na isto razdoblje lani manje za 15,04 posto. U međuvremenu, broj prvi put registriranih lakih gospodarskih vozila smanjio se za 25,60 posto na 6.013.

Među osobnim automobilima u listopadu je registrirano najviše Volkswagena (500), zatim Škoda (446), Peugeota (264), Hyundaija (261) i Kije (239). Među modelima najviše su se prodavale Škode octavie (187), Kia sportages (93), te Renault capturs i Volkswagen t-crosses (po 86).

Među markama lakih gospodarskih vozila u listopadu su na vrhu bili Ford (99), Volkswagen (80) i Fiat (77). Najpopularniji modeli bili su Peugeotov boxer (59), Fordov transit custom (53) i Fiatov ducato (37).

Tagovi: pad prodaje automobila u Sloveniji, Renault Twingo, Škoda Envoq, Škoda Octavia
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE