GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Očekivanja auto industrije potonula zbog skupih energenata

Očekivanja auto industrije potonula zbog skupih energenata
PESIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2022 / 18:23
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Skupi energenti sve više opterećuju tvrtke u Njemačkoj. Industrijsko-trgovinska komora (DIHK) priopćila je da je situacija dramatična, a posebno je zabrinuta automobilska industrija.

U autoindustriji, koja je motor njemačkog gospodarstva, 16 posto proizvođača već je smanjilo proizvodnju, a 17 posto želi je pomaknuti, pokazalo je istraživanje DIHK-a.

Riječ je o zasebnoj analizi podataka iz istraživanja DIHK-a koje je prvi objavio list Handelsblatt (Handelsblatt), a potpuni rezultati istraživanja gospodarstva bit će predstavljeni u srijedu.

Prema DIHK-u, automobilska industrija je signal za razvoj gospodarstva u cjelini. U pismu čelnika DIHK-a Martina Wanslebena čelnicima industrijskih i gospodarskih komora navodi se - "upalila su nam se crvena svjetla jer vidimo koliko brzo ide situacija s financiranjem u poduzećima. pogoršava."

Osvrćući se na njemačku vladu, navodi da je "stanje u našem gospodarstvu dramatično i da su dosljedno upravljanje krizom i brže djelovanje sada prijeko potrebni".

Nakon posebne evaluacije, poslovna očekivanja u automobilskoj industriji potpuno su pala.

Samo 10 posto vidi bolje poslovanje u sljedećih 12 mjeseci, dok polovica ima negativna poslovna očekivanja.

95 posto tvrtki kao najveći poslovni rizik navelo je skupe sirovine i energiju. Dva od pet proizvođača motornih vozila govore o problematičnoj financijskoj situaciji, a gotovo polovica ih je kod dobavljača.

Tagovi: auto industrija, poluvodiči, Martin Wansleben, nedostatak čipova
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE