GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova Opel Mokka: Pogođene proporcije, dobro odmjereni detalji

Nova Opel Mokka: Pogođene proporcije, dobro odmjereni detalji
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2020 / 08:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mokka je prvi Opelov model na kojem je prikazano novo "lice" brojnih budućih modela, a koje nosi naziv Vizor.

Ta prednja maska sada sadrži i redizajnirani logo "munje", Blitz te središnje poravnato ime samog modela na stražnjem dijelu vozila. U putničkoj kabini, nova Mokka ujedno je i prvi Opel s novom generacijom posve digitalnog kokpita Pure Panel. Uz to, Mokka je i prvi Opel dostupan na početku prodaje s električnim pogonom, kao i visokoučinkovitim motorima s unutarnjim izgaranjem. 

Nova Mokka privlači pogođenim proporcijama te dobro odmjerenim detaljima. Kratki prevjesi i široki stav tipični su za hrabar, čist izgled kompaktnog peterosjeda dugog 415 centimetara. Najupečatljivija značajka sprijeda je nepogrešivi Vizor.

Kao i kod integralne zaštitne kacige, zaštitni vizir prekriva novo Opelovo lice integrirajući masku vozila, LED svjetla i novodizajnirani logo "munje" u jednom elementu. Zanimljivo je da je Mokka nastala na dva centimetra duljem međuosovinskom razmaku, a istodobno je 12,5 cm kraća od prve generacije. Istovremeno pruža dovoljno mjesta za petero putnika te je osigurano i do 350 litara prtljažnog prostora.

Zahvaljujući korištenju CMP platforme, odmah na početku prodaje kupcima su na raspolaganju tri vrste pogona, onaj potpuno novi, električni, te dvije verzije visokoučinkovitih motora s unutarnjim izgaranjem. Mokku-e pokreće elektromotor od 136 KS s 260 Nm maksimalnog okretnog momenta. Ponudu klasičnih motora otvara 1,2-litreni turbobenzinac od 100 KS. Ovaj motor dolazi uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Iznad njega je 1,2-litreni "turbak" od 130 KS.

Na ovom je motoru moguće odabrati i 8-stupanjski automatski mjenjač. Kod manjeg motora na raspolaganju je i 205 Nm okretnog momenta, i to pri 1750 "điri". Pri istim okretajima kod snažnijeg je modela dostupno 230 Nm. Verzija s automatskim mjenjačem ima deklariranu potrošnju od 4,8 l/100 km, dok je kod ručnog mjenjača ona 4,5 l/100 km. Slabiji model troši, pak, 4,6 l/100 km. Jedina dizelska opcija na početku prodaje je 1,5-litreni model koji pri 3500 "điri" razvija 110 KS. U kombinaciji je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok mu je potrošnja 3,8 l/100 km.

I kod Mokke je Opel primijenio svoj već poznati recept – pružanje inovativne tehnologije koja je poznata iz višeg segmenta vozila. Uključuje napredne sustave poput adaptivnog tempomata (ACC), koji koristi radar i kamere te je funkcionalan u području od 30 do 180 km/h. Tu je i sustav aktivnog držanja voznog traka te sprječavanja frontalnog sudara, koji funkcionira već iznad brzine od 5 km/h. Sustav osvjetljenja također nudi vodeću tehnologiju s prilagodljivim, i stoga bez odsjaja, IntelliLux LED Matrix svjetlima s 14 elemenata, što je jedinstveno u Mokkinu tržišnom segmentu.

Kao i kod Insignije, Astre i nove Corse, sustav svjetala omogućuje vožnju stalno uključenim dugim svjetlima, a koja se, po potrebi, automatski prilagođavaju uvjetima na cesti. 

Tagovi: Opel Mokka, Opel, električni automobili, Opel Corsa, Vizor
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE