GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačko tržište automobila oporavit će se u 2022.

Njemačko tržište automobila oporavit će se u 2022.
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2021 / 14:28
Autor: SEEbiz / H
FRANKFURT - Njemačko tržište automobila snažno će pasti ove godine zbog nestašice poluvodiča, ali 2022. trebala bi donijeti oporavak, procijenila je u četvrtak njemačka udruga proizvođača motornih vozila (VDIK).

U Njemačkoj bi ove godine zbog nestašice mikročipova i drugih dijelova trebalo biti registrirano samo 2,6 milijuna novih osobnih automobila, za 11 posto manje nego u 2020. godini, procjenjuju u udruženju.

Broj registriranih automobila bit će manji za milijun nego u jakoj, pretpandemijskoj 2019. godini, ističu.

Nade u oporavak izjalovile su se zbog problema u lancu opskrbe, rekao je predsjednik VDIK-a Reinhard Zirpel.

"Kupci su htjeli kupiti više automobila no što je industrija mogla proizvesti", rekao je Zirpel, pronalazeći glavnog krivca u kontinuiranoj nestašici poluvodiča.

U idućoj godini VDIK očekuje oporavak tržišta i registraciju oko tri milijuna novih osobnih automobila, što bi predstavljalo povećanje od 15 posto. Upozoravaju, ipak, da će prognoza ovisiti o rješavanju problema poput zastoja u opskrbi.

Za razliku od tržišta u cjelini, električni automobili i plug-in hibridi doživljavaju procvat, iako slabiji no što se očekivalo, rekao je Zirpel.

Ove bi godine u Njemačkoj prema procjenama udruge trebalo biti registrirano 340 tisuća novih električnih automobila i 320.000 hibrida, a ukupna brojka bila bi veća za 70 posto nego u 2020.

Njihov je tržišni udio još uvijek malen i iznosi tek oko četvrtine, primjećuju u VDIK-u, ali je gotovo dvostruko veći nego u 2020. godini.

U 2022. njihov bi broj trebao narasti na oko 850 tisuća, prognoziraju.

Tagovi: njemačko tržište automobila, njemačka auto industrija
PROČITAJ I OVO
Fisker zaustavlja proizvodnju, upozorio na mogući bankrot
PROBLEMI
Fisker zaustavlja proizvodnju, upozorio na mogući bankrot
LOS ANGELES - Fisker Inc. pauzira proizvodnju sljedećih šest tjedana jer proizvođač električnih vozila nastoji obuzdati zalihe i izbjeći mogućnost podnošenja zahtjeva za stečaj.
BYD priprema novi hibrid s 2.000 km autonomije
HIBRID
BYD priprema novi hibrid s 2.000 km autonomije
PEKING - BYD-ova sljedeća generacija plug-in hibridnih vozila bit će apsolutna revolucija u smislu autonomije. Kineski gigant radi na novoj tehnologiji koja omogućava domet od 2.000 kilometara.
Honda i Nissan udružuju snage u razvoju električnih automobila
UDRUŽIVANJE
Honda i Nissan udružuju snage u razvoju električnih automobila
TOKYO - Honda Motor Co. i Nissan Motor Co. udružuju se u razvoju električnih automobila dok se japanski brendovi bore da održe korak sa svojim kineskim konkurentima u brzom prelasku na čistu energiju.
Zemlje EU dogovorile učinkovitiju naplatu prometnih kazni
DOGOVOR
Zemlje EU dogovorile učinkovitiju naplatu prometnih kazni
BRUXELLES - Zemlje Europske unije planiraju bolju suradnju u kažnjavanju prometnih prekršaja - sada oko 40 posto prekršitelja ne plaća kaznu za prekršaje preko granice vlastite zemlje, objavio je Europski parlament (EP).
Musk ne odustaje od proširenja tvornice u blizini Berlina
ODUSTAJANJE
Musk ne odustaje od proširenja tvornice u blizini Berlina
BERLIN - Izvršni direktor Tesle Elon Musk najavio je da će proširiti tvornicu automobila u Greenheideu u blizini Berlina, unatoč napadu na električnu mrežu prošlog tjedna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE