GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka: Bez subvencija, prodaja plug-in hibrida zamrla

Njemačka: Bez subvencija, prodaja plug-in hibrida zamrla
OČEKIVANO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2023 / 20:29
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Prodaja novih plug-in hibridnih automobila u Njemačkoj praktički je stagnirala otkako su s novom godinom prestale državne subvencije, objavio je u ponedjeljak nacionalni ured za vozila KB.

Pozivajući se na nove statističke podatke, KB navodi kako je u prvom tromjesečju na ulicu izašlo tek 11.108 novih hibrida, odnosno niti desetina broja iz posljednjeg tromjesečja 2022. godine.

Pred kraj godine kupci su pohrlili u posljednju priliku za kupnju hibrida uz subvenciju, no prodaja u prvom kvartalu ove godine znatno je slabija nego u bilo koja tri mjeseca 2021. i 2022. godine.

U Njemačkoj je 1. travnja registrirano 875.820 plug-in hibrida, automobila koji imaju motor s unutarnjim izgaranjem i elektromotor s vanjskim punjenjem baterije.

Subvencije za kupnju isključivo električnih automobila ostale su, ali su manje nego prije 1. siječnja. U prva tri mjeseca ove godine u zemlji je kupce našlo 65.048 ovih vozila, kojih je sada 1,08 milijuna. Prodaja je ponovno najslabija u dvije godine.

Od početka listopada do kraja prošle godine prodano je 172.364 novih e-automobila – opet iznad prosjeka, svakako zbog skorog smanjenja proračunskog prireza.

Ipak, u travnju je tržište u tom segmentu oživjelo: registrirano je 29.740 novih čisto električnih vozila, što je više od trećine više od brojke od 12 mjeseci ranije.

U isto vrijeme, broj plug-in hibrida pao je na nešto više od polovice broja iz travnja 2022.

Tagovi: hibridni automobili, električni automobili
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE