GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nissan želi milijun dodatnih vozila u iduće tri godine, cilja na rezanje troškova električnih vozila

Nissan želi milijun dodatnih vozila u iduće tri godine, cilja na rezanje troškova električnih vozila
CILJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2024 / 08:51
Autor: SEEbiz
TOKYO - Nissan cilja na dodatnih 1 milijun prodaje vozila u sljedeće tri godine i smanjenje troškova proizvodnje električnih vozila za 30% do 2030., objavio je japanski proizvođač automobila u ponedjeljak.

U novom srednjoročnom poslovnom planu, Nissan je također rekao da će lansirati 30 novih modela do fiskalne godine 2026., od kojih će 16 biti elektrificirano. Cilj mu je da troškovi EV i motora s unutarnjim izgaranjem dostignu paritet do 2030.

"Ovaj plan će nam omogućiti da idemo dalje i brže u povećanju vrijednosti i konkurentnosti", rekao je predsjednik i izvršni direktor Nissana Makoto Uchida u izjavi, prenosi CNBC.

"Suočen s ekstremnom nestabilnošću tržišta, Nissan poduzima odlučne mjere vođene novim planom kako bi osigurao održivi rast i profitabilnost."

Proizvođač automobila također je rekao da cilja na maržu operativne dobiti od više od 6% do kraja fiskalne 2026., kao i na "dugoročni profitabilni rast".

U okviru dvodijelnog plana nazvanog The Arc, Nissan je rekao da će nastojati osigurati rast količine kroz "prilagođenu regionalnu strategiju" i pripremiti se za ubrzanu tranziciju na EV balansiranjem svog portfelja između EV i automobila s unutarnjim izgaranjem, rastućih količina na glavnim tržištima i financijska disciplina.

To će biti podržano "pametnim partnerstvima, poboljšanom konkurentnošću električnih vozila, diferenciranim inovacijama i novim izvorima prihoda."

Nissan je rekao da bi ova strategija mogla donijeti potencijalne prihode od 2,5 trilijuna jena (16 milijardi dolara) od novih poslovnih prilika do fiskalne 2030. godine.

Tagovi: Nissan, električna vozila
PROČITAJ I OVO
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
UZLET
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Nissan u prošloj je fiskalnoj godini, koja je završila krajem ožujka, ostvario 426,6 milijardi jena (2,55 milijardi eura) čiste dobiti, što je 92,3 posto više nego godinu prije.
Rimac otkrio koliko je u tri godine prodano Nevera
OTKRIĆA
Rimac otkrio koliko je u tri godine prodano Nevera
LONDON - Tri godine nakon lansiranja serijske Nevere dosad je prodano 50 primjeraka, što je tek trećina od 150 planiranih primjeraka, rekao je Mate Rimac okupljenim sudionicima na konferenciji o budućnosti automobila Financial Timesa u Londonu.
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
STAVOVI
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
BERLIN - Njemačka želi ravnopravno natjecanje, a ne trgovinski rat, izjavio je ministar prometa Volker Wissing u osvrtu na istragu Europske komisije o uvozu električnih automobila iz Kine koja bi mogla rezultirati kaznenim carinama.
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
REKORDI
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Toyota udvostručio je neto dobit na rekordnih 4940 milijardi jena (29,6 milijardi eura) u financijskoj godini koja je završila u ožujku.
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
PRITISCI
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
BERLIN - BMW je u srijedu priopćio da očekuje lagani pad dobiti prije oporezivanja ove godine zbog viših troškova istraživanja i razvoja, proizvodnje i osoblja, pri čemu će smanjenje cijena rabljenih automobila također pridonijeti padu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE