GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nikola ukrao dizajn kamiona od dizajnera Rimac Automobila?

Nikola ukrao dizajn kamiona od dizajnera Rimac Automobila?
NOVI PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2020 / 07:54
Autor: SEEbiz / Bug.hr
LOS ANGELES - U svibnju 2018. godine objavili smo kako "Nikola tuži Teslu". Iza ovog pomalo šaljivog naslova skrivala se priča o parnici oko intelektualnog vlasništva, točnije dizajna električnog kamiona.

Nikola, kompanija koja do danas nije proizvela upotrebljivi prototip svojeg kamiona na vodik, tada je od Tesle Trevor Milton, donedavni šef Nikole, za svoju kompaniju tražio odštetu od čak dvije milijarde dolara. Tužba je argumentirala kako je Tesla Semi izgledom "kopija" njihovog kamiona Nikola One.

Sada je stigao i službeni odgovor na tužbu iz Tesle, u kojoj se na vrlo zanimljiv način u priču uvodi i hrvatska kompanija Rimac Automobili. Naime, u Tesli kažu kako je Nikola pokušao patentirati dizajn kamiona koji nije njihov. Njegov je originalni autor, kažu, glavni dizajner Rimac Automobila Adriano Mudri. On je još 2010. godine izradio koncept električnog futurističkog kamiona nazvan Road Runner, te ga predstavio iste godine na North American International Auto Showu u Detroitu.

U Tesli dalje elaboriraju kako su se Trevor Milton i Adriano Mudri susreli tijekom 2014. ili 2015. godine, te da su ideje hrvatskog dizajnera uvelike doprinijele finalnom izgledu Nikolinog električnog kamiona. Na kraju su, izgleda, u Nikoli dizajnersku "kompilaciju" vlastitih i tuđih ideja pokušali zaštititi, a potom tvrdili da ga je Muskova kompanija kopirala nakon predstavljanja Tesle Semi.

Samom činjenicom da je na patentnoj prijavi naveden samo dizajner Steve Jennes iz Nikole, a ne i originalni autor Adriano Mudri koji je značajno utjecao na dizajn, njihova je patentna prijava nevažeća, smatraju u Tesli. Dodatno pišu i kako su dijelovi Nikolinog "futurističkog" dizajna viđeni i ranije, na kamionima MAN-a i Navistara, pa niti oni ne mogu biti predmetom zaštite autorskih prava.

Podsjećamo, nedavno je kompanija Nikola Motor zapala u oveće probleme nakon što je investicijska tvrtka Hindenburg Research otkrila kako tamo ne postoji tehnologija kojom bi električni kamioni trebali biti pogonjeni, te da je riječ o velikoj prevari ulagača i kupaca. Nikola je također nedavno dao proizvodnju svojeg električnog pickupa Badger u ruke General Motorsu, a Trevor Milton prošloga je vikenda dao ostavku na mjesto predsjednika uprave. Kaže da je to učinio kako bi u fokusu javnosti u budućnosti bila kompanija, a ne on osobno i negativan publicitet koji se uz njega veže nakon otkrića Hindenburga.

Vrijednost kompanije nakon svega ovoga se strmoglavila, dionica je izgubila na vrijednosti preko 50%, a planovi za daljnji razvoj postaja za punjenje kamiona vodikom stavljeni su na čekanje dok se ne razriješi je li Nikola zapravo velika prevara ili legitiman startup.

Tagovi: Nikola, Tesla, dizajn automobila, General Motors, Hindenburg Research, Rimac Automobili, Adriano Mudri, Steve Jennes
PROČITAJ I OVO
Tesla bi mogla imati velikih problema u Njemačkoj
PROBLEMI
Tesla bi mogla imati velikih problema u Njemačkoj
BERLIN - Njemačka uprava za motorna vozila ispituje sigurnosne rizike povezane s zaslonima osjetljivim na dodir u automobilima Tesla i zatražila je od američkog proizvođača automobila da pruži informacije nakon sličnog zahtjeva američkih vlasti.
Rezultati Volkswagena bolji od očekivanja, ali čeka ga visoka kazna
AUTO DIVOVI
Rezultati Volkswagena bolji od očekivanja, ali čeka ga visoka kazna
FRANKFURT - Operativna dobit Volkswagena za 2020. godinu je gotovo prepolovljena, ali je u četvrtom tromjesečju zabilježen snažan oporavak isporuka.
Električni automobili u budućnosti bi trebali biti jeftiniji od klasičnih
ANALITIČARI
Električni automobili u budućnosti bi trebali biti jeftiniji od klasičnih
LONDON - Izgledno je da će električni automobili jednako koštati kao oni na gorivo, a vjerojatno će biti i jeftiniji zbog smanjenja troškova proizvodnje baterija. U prošloj godini je prodaja ovih vozila širom svijeta porasla za 43 posto.
Prosečna starost vozila u Srbiji čak 17 godina
VOZNI PARK
Prosečna starost vozila u Srbiji čak 17 godina
BEOGRAD - Aleksandra Graovac iz Srpske asocijacije uvoznika automobila i delova je izjavila da je prosečna starost vozila u Srbiji 17 godina.
Revoz: Proizvodnja ponovno kreće u srijedu
NAJAVE
Revoz: Proizvodnja ponovno kreće u srijedu
NOVO MESTO - Nakon što je u srijedu navečer zaustavljena proizvodnja pogođenog modela Twingo zbog požara u pogonu proizvođača Treves iz Biča kod Trebnjeg, Revoz najavljuje obnovu proizvodnje za sljedeću srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE