GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nikola ukrao dizajn kamiona od dizajnera Rimac Automobila?

Nikola ukrao dizajn kamiona od dizajnera Rimac Automobila?
NOVI PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2020 / 07:54
Autor: SEEbiz / Bug.hr
LOS ANGELES - U svibnju 2018. godine objavili smo kako "Nikola tuži Teslu". Iza ovog pomalo šaljivog naslova skrivala se priča o parnici oko intelektualnog vlasništva, točnije dizajna električnog kamiona.

Nikola, kompanija koja do danas nije proizvela upotrebljivi prototip svojeg kamiona na vodik, tada je od Tesle Trevor Milton, donedavni šef Nikole, za svoju kompaniju tražio odštetu od čak dvije milijarde dolara. Tužba je argumentirala kako je Tesla Semi izgledom "kopija" njihovog kamiona Nikola One.

Sada je stigao i službeni odgovor na tužbu iz Tesle, u kojoj se na vrlo zanimljiv način u priču uvodi i hrvatska kompanija Rimac Automobili. Naime, u Tesli kažu kako je Nikola pokušao patentirati dizajn kamiona koji nije njihov. Njegov je originalni autor, kažu, glavni dizajner Rimac Automobila Adriano Mudri. On je još 2010. godine izradio koncept električnog futurističkog kamiona nazvan Road Runner, te ga predstavio iste godine na North American International Auto Showu u Detroitu.

U Tesli dalje elaboriraju kako su se Trevor Milton i Adriano Mudri susreli tijekom 2014. ili 2015. godine, te da su ideje hrvatskog dizajnera uvelike doprinijele finalnom izgledu Nikolinog električnog kamiona. Na kraju su, izgleda, u Nikoli dizajnersku "kompilaciju" vlastitih i tuđih ideja pokušali zaštititi, a potom tvrdili da ga je Muskova kompanija kopirala nakon predstavljanja Tesle Semi.

Samom činjenicom da je na patentnoj prijavi naveden samo dizajner Steve Jennes iz Nikole, a ne i originalni autor Adriano Mudri koji je značajno utjecao na dizajn, njihova je patentna prijava nevažeća, smatraju u Tesli. Dodatno pišu i kako su dijelovi Nikolinog "futurističkog" dizajna viđeni i ranije, na kamionima MAN-a i Navistara, pa niti oni ne mogu biti predmetom zaštite autorskih prava.

Podsjećamo, nedavno je kompanija Nikola Motor zapala u oveće probleme nakon što je investicijska tvrtka Hindenburg Research otkrila kako tamo ne postoji tehnologija kojom bi električni kamioni trebali biti pogonjeni, te da je riječ o velikoj prevari ulagača i kupaca. Nikola je također nedavno dao proizvodnju svojeg električnog pickupa Badger u ruke General Motorsu, a Trevor Milton prošloga je vikenda dao ostavku na mjesto predsjednika uprave. Kaže da je to učinio kako bi u fokusu javnosti u budućnosti bila kompanija, a ne on osobno i negativan publicitet koji se uz njega veže nakon otkrića Hindenburga.

Vrijednost kompanije nakon svega ovoga se strmoglavila, dionica je izgubila na vrijednosti preko 50%, a planovi za daljnji razvoj postaja za punjenje kamiona vodikom stavljeni su na čekanje dok se ne razriješi je li Nikola zapravo velika prevara ili legitiman startup.

Tagovi: Nikola, Tesla, dizajn automobila, General Motors, Hindenburg Research, Rimac Automobili, Adriano Mudri, Steve Jennes
PROČITAJ I OVO
Toyota u Europi bolja od prosjeka tržišta
DOBRE BROJKE
Toyota u Europi bolja od prosjeka tržišta
LONDON - Toyota Motor Europe (TME) prodala je tijekom prvih devet mjeseci ove godine ukupno 715.081 automobil marki Toyota i Lexus, nastavljajući tako rast tržišnog udjela na 6,1%.
Audi jača poziciju na kineskom tržištu električnih automobila
POTEZI
Audi jača poziciju na kineskom tržištu električnih automobila
PEKING - Audi širi svoju prisutnost u Kini te je s kineskom kompanijom FAW potpisao memorandum o razumijevanju koji definira okvir za zajedničku proizvodnju električnih vozila na temelju platforme PPE.
BMW povlači 26.700 plug-in hibridnih automobila
POVLAČENJE
BMW povlači 26.700 plug-in hibridnih automobila
MUNCHEN - BMW nema sreće s proizvodnjom "plug-in" hibrida. Ne tako davno, sredinom kolovoza, BMW je morao zaustaviti isporuku oko 4.500 automobila zbog loših spojeva na varovima koji su mogli izazvati požar, a sada imaju nove probleme.
Foxconn želi postati Android za električne automobile
AMBICIJE
Foxconn želi postati Android za električne automobile
GUANGZHOU - Foxconn, tajvanska tvrtka koja sklapa Appleov iPhone, pokrenula je platformu za pomoć automobilskim kompanijama u izradi električnih automobila.
Renault Mégane eVision: Hatchback ograničenih vanjskih dimenzija s rekordnom unutarnjom prostornošću
NOVITETI
Renault Mégane eVision: Hatchback ograničenih vanjskih dimenzija s rekordnom unutarnjom prostornošću
PARIZ - Do 27. listopada traje Renaultov eWays događaj, a tijekom kojeg će francuski proizvođač predstaviti nekoliko vizija kojima do 2050. godine namjerava imati nultu stopu emisije CO2 u Europi, odnosno do 2030. cilj joj je smanjiti svoje emisije CO2 za 50 % u odnosu na 2010. godinu
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE