GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Tesle prvi put premašila milijardu dolara

Neto dobit Tesle prvi put premašila milijardu dolara
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 09:23
Autor: SEEbiz/Nova.rs
New York - Tesla je na njujorškoj burzi objavio da je prvi put u drugom tromjesečju 2021. ostvario neto dobit veću od milijardu dolara, što je deset puta više nego u istom razdoblju prije godinu dana.

Dionice proizvođača električnih automobila, nakon objave poslovnih rezultata, porasle su za oko 2,0 posto, nakon službenog radnog vremena Wall Streeta, javlja CNBC.

Tvrtka je izvijestila o 1,14 milijarde dolara neto dobiti za drugo tromjesečje, u usporedbi sa 104 milijuna dolara zabilježenih u usporedivom razdoblju prošle godine.

Zarada iznosi 1,45 dolara po dionici, što je znatno iznad predviđanja analitičara koji su predviđali 98 centi po dionici u istraživanju Refinitive.

U izvještajnom razdoblju prihod Tesle iznosio je 11,96 milijardi dolara, dok su tržišni igrači prognozirali 11,30 milijardi dolara.

Ukupni prihod automobilskog sektora iznosio je 10,21 milijarde dolara, a bruto marža od automobila dosegla je 28,4 posto, što je više nego u bilo koje od posljednja četiri tromjesečja.

Tesla je ranije izvijestio da je proizveo ukupno 206.421 električnih vozila i isporučio 201.250 jedinica tijekom tromjesečja završenog 30. lipnja 2021. godine.

Tvrtka je također rekla da je zabilježila 801 milijun dolara prihoda u svom energetskom poslu, koji uključuje solarne fotonaponske sustave i sustave za pohranu energije, što je više od 60 posto u odnosu na prethodno tromjesečje.

Iako Tesla nije otkrio koliko jedinica za pohranu energije prodaje tromjesečno, izvršni direktor Elon Musk nedavno je rekao da će, u najboljem slučaju, tvrtka tijekom tekućeg tromjesečja moći proizvesti samo 30.000 do 35.000 komada, kriveći nedostatak čipa.

Prema poslovnom izvješću, u posljednjem tromjesečju "Tesla" je zabilježio 951 milijun dolara od pružanja usluga (trgovine, servisni centri itd.) I ostalih prihoda.

Tagovi: tesla, električni automobili, dobit, elon musk, burza
PROČITAJ I OVO
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
REKORDI
Kineski BYD prošle godine s rekordnom dobiti
PEKING - Kineski proizvođač električnih vozila BYD lani je zabilježio rekordnih 30 milijardi juana (3,8 milijardi eura) neto dobiti, što je gotovo 81 posto više nego prethodne godine.
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
POTEZI
Audi zaustavio proizvodnju još jednog poznatog modela
INGOLSTADT - Audi je zaustavio proizvodnju TT-a 10. studenog prošle godine, dok je R8 trebao biti umirovljen ubrzo nakon toga. Međutim, tada se to nije dogodilo.
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
AGONIJA
Razgovori o spašavanju Fiskera propali, zaustavljeno trgovanje dionicama
NEW YORK - Fiskerovi pregovori s velikim proizvođačem automobila o potencijalnom dogovoru propali su, rečeno je u ponedjeljak usred rastuće neizvjesnosti za novoosnovano poduzeće koje je prošlog tjedna pauziralo proizvodnju električnih vozila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE