GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nekoliko zainteresiranih kupaca za Ducati

Nekoliko zainteresiranih kupaca za Ducati
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2020 / 21:35
Autor: Siniša Malus
FRANKFURT - Reuters neslužbeno doznaje kako je Volkswagen primio upite nekoliko zainteresiranih kupaca za brend Ducati.

U idućih pet godina Volkswagen će odrediti sudbinu sportskog dijela koncerna u kojega uz Ducati spadaju i Lamorghini te Bugatti kojeg se nedavno povezivalo i s Rimac Automobilima.

Volkswagen analizira budućnost Lamborghinija, Bugattija i Ducatija u sklopu šire potrage za većom ekonomijom razmjera jer se prebacuje na masovnu proizvodnju električnih automobila i dok tvrtka pokušava više nego udvostručiti vrijednost na 200 milijardi eura.

Pregled bi mogao rezultirati tehnološkim partnerstvima za marke sportskih automobila i superbikea visokih performansi, restrukturiranjem ili drugim opcijama, uključujući uvrštavanje na burzu ili prodaju.

Još uvijek nije izvjesno pristaje li Volkswagen da započne i formalni postupak prodaje, ali kako bi prodaja uopće bila moguća početkom sljedeće godine, ulagači i bankari trebaju procijeniti očekivanja cijena i potencijalno strateško uklapanje, rekla je Reutersu druga osoba upoznata s raspravama.

Volkswagen je pokušao prodati Ducati 2017. godine, kada su Bajaj Auto u partnerstvu s KTM-om te Polaris i privatne dioničke grupe Bain, PAI i Investindustrial izrazili interes za kupnju talijanske marke motocikala. Prodaja je naišla na protivljenje vodstva radničkog odbora i bila je odložena.

Kao dio svojeg sljedećeg pregleda strategije, Volkswagen također izrađuje planove za racionaliziranje Lamborghinija i nagovorio je bankare i potencijalne ulagače da uvrste talijanskog proizvođača sportskih automobila na burzu, rekli su izvori za Reuters.

Uvrštavanje na burzu moglo bi se pokušati 2021. godine, rekao je Reutersu u utorak izvor upoznat s tim pitanjem.

U toj je priči svakako uzor Ferrari čija se tržišna vrijednost više nego utrostručila otkako ga je Fiat Chrysler uvrstio na burzu 2016. godine.

Tagovi: Volkswagen, Ducati, Bugatti, Lamborghini, Rimac Automobili, Ferrari
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE