GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nakon Rimac Automobila Hyundai Group ulaže u britanski Arrival

Nakon Rimac Automobila Hyundai Group ulaže u britanski Arrival
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2020 / 16:09
Autor: SEEbiz / H
SEUL - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai Group objavio je u četvrtak da će uložiti 110 milijuna dolara u britansku inovativnu kompaniju za proizvodnju električnih vozila, nadovezujući se time na prošlogodišnje ulaganje u hrvatske Rimac Automobile.

Arrival Ltd osnovan je 2015. godine a do 2021. namjeravaju na tržište plasirati električni kombi. Prema njihovim navodima, vozilo će imati raspon kretanja nešto veći od 450 kilometara.

Iz britanske su tvrtke priopćili da će Hyundaijem i članicom njegove grupe Kijom raditi na razvoju različitih vrsta električnih vozila, pri čemu će im naglasak u prvoj fazi biti na ona komercijalne namjene. Proizvodit će ih na modularnim platformama nalik „skejtbordu" na kojem se motor povezuje s baterijama i šasijom, po uzoru na onima američkog Riviana.

U tu su američku kompaniju investirali Ford Motor i Amazon koji je naručio 100 tisuća električkih dostavnih vozila. Rok za isporuke počinje teći od 2021. godine. U kompaniji navode da prototipove njihovih dostavnih vozila testiraju i Royal Mail, DHL i UPS.

Hyundai i Kia prošle su godine uložili 89 milijuna dolara u hrvatsku inovativnu kompaniju Rimac Automobili koja razvija električne super automobile, navodi Reuters. U lipnju 2018. godine udio u Rimac Automobilima kupio je i Porsche, od 10 posto, povećavši ga u rujnu prošle godine na 15,5 posto.

Arrival najavljuje da će njegova vozila biti opremljena funkcijama za asistenciju u vožnji koje će se moći proširiti u kompletan sustav autonomne vožnje. Bit će projektirana tako da im se prodajna cijena neće značajnije razlikovati od onih vozila s motorima s unutarnjim sagorijevanjem a gradit će se u „mikro tvornicama".

Ta se strategija bitno razlikuje od one američkog Tesle koji proizvodi vozila u takozvanim 'gigatvornicama'.

Trenutno britanska tvornicama zapošljava 800 radnika u malim tvornicama u matičnoj Velikoj Britaniji, te u Njemačkoj, Rusiji i Izraelu.

Tagovi: Rimac Automobili, Hyundai, Arrival
PROČITAJ I OVO
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
ODLAZE U POVIJEST
Volvo proizveo svoj zadnji dizelski automobil
STOKCHOLM - Volvo Cars se oprostio od dizelskih automobila nakon što je SUV XC90 sišao s proizvodne trake u tvornici Torslanda u Švedskoj u utorak navečer kao posljednji dizelski model švedskog proizvođača.
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
PRODAJA
Slovačka tehnologija letećih automobila prodana kineskoj kompaniji
ZAGREB - Slovačku tehnologiju koja stoji iza AirCara, letećeg automobila koji je izvorno razvijen i uspješno testiran u Europi, kupila je kineska tvrtka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE