GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk prodao dionice Tesle u vrijednosti od najmanje 3,95 milijardi dolara nakon dogovora s Twitterom

Musk prodao dionice Tesle u vrijednosti od najmanje 3,95 milijardi dolara nakon dogovora s Twitterom
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2022 / 07:19
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Elon Musk prodao je još najmanje 3,95 milijardi dolara vrijedne dionice svoje tvrtke za proizvodnju električnih automobila Tesla nakon zatvaranja svoje 44 milijarde dolara vrijedne akvizicije Twittera.

Prema podnescima Komisiji za vrijednosne papire i burzu objavljenim u utorak, Musk je prodao još 19,5 milijuna dionica Tesle.

Musk je prodao dionice Tesle u vrijednosti od gotovo 22 milijarde dolara 2021., godine kada su dionice skočile preko 50%. Ove je godine u travnju prodao dionice u vrijednosti od preko 8 milijardi dolara, au kolovozu u vrijednosti od otprilike 7 milijardi dolara.

Osim što je uložio milijarde vlastitog kapitala u privatnost Twittera, izvršni direktor Tesle oslanjao se na partnere, uključujući dioničke ulagače Binance, BAMCO Rona Barona, Andreessen Horowitz, bivšeg izvršnog direktora Twittera Jacka Dorseyja i princa Alwaleeda bin Talala bin Abdulaziza iz Saudijske Arabije, da financirati posao ili prebaciti svoje postojeće dionice u njegovu holding tvrtku za Twitter.

Kao što je NBC News prethodno izvijestio, senator Chris Murphy (D-Conn) pozvao je na istragu o implikacijama udjela Saudijske Arabije u Twitteru na nacionalnu sigurnost nakon Muskovog privatnog ugovora.

Musk je 9. kolovoza rekao obožavateljima da je završio s prodajom dionica Tesle kako bi financirao moguću akviziciju Twittera. Napisao je u tweetu: "U (nadajmo se malo vjerojatnom) slučaju da Twitter prisili ovaj posao na sklapanje *i* neki dionički partneri ne prođu, važno je izbjeći hitnu prodaju dionica Tesle."

U to se vrijeme Musk još uvijek borio s tvrtkom društvenih medija na sudu kako bi se pokušao izvući iz dogovora - koji je predložio i na koji je pristao u travnju.

Otkako je zaključio kupnju, Musk je povukao desetke Teslinih inženjera na Twitter kako bi mu pomogli u pregledu koda i drugim poslovima.

U usporedbi s Nasdaq Compositeom koji je do danas pao za oko 33%, dionice Tesle pale su za 46%, brišući velik dio Muskovog bogatstva. Međutim, on je i dalje najbogatija osoba na svijetu s neto bogatstvom od blizu 200 milijardi dolara, prema Forbesu.

Tagovi: Elon Musk, društvene mreže, Twitter, Tesla
PROČITAJ I OVO
Radnici VW-a u Tennesseeju izglasali pridruživanje automobilskom sindikatu
ODLUKE
Radnici VW-a u Tennesseeju izglasali pridruživanje automobilskom sindikatu
NEW YORK - Volkswagen radnici u Chattanoogi, Tennessee, velikom su većinom glasali da se pridruže Ujedinjenim automobilskim radnicima - obilježavajući veliku prekretnicu za sindikat i njegovu prvu uspješnu organizacijsku akciju proizvođača automobila izvan velike trojke Detroita.
Tesla snižava američke cijene modela Y, X, S za 2000 dolara
SNIŽENJE
Tesla snižava američke cijene modela Y, X, S za 2000 dolara
DALLAS - Tesla je u petak snizila američke cijene svojih vozila Model Y, Model X i Model S za 2000 dolara po komadu, nekoliko dana nakon što su isporuke najvrjednijeg svjetskog proizvođača automobila u prvom tromjesečju izmakle tržišna očekivanja.
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE