GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk oslobođen optužbi za prijevaru investitora

Musk oslobođen optužbi za prijevaru investitora
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2023 / 09:11
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Porota u San Franciscu utvrdila je u petak da Elon Musk nije prevario ulagače svojim tweetovima iz 2018. o privatizaciji proizvođača električnih automobila Tesla uz pomoć saudijskih ulagača. Posao nije realiziran, a investitori su tužili Muska za prijevaru.

Porota je odluku donijela nakon manje od dva sata vijećanja nakon trotjednog suđenja u kojem je Musk ispitivan ukupno osam sati. 51-godišnji Musk nije nazočio inače kratkom čitanju presude, ali se na nju oglasio na Twitteru čiji je vlasnik od prošle godine. “Hvala Bogu da je mudrost naroda prevladala”, tvitao je.

Odvjetnik oštećenih investitora, Nicholas Porritt, izrazio je razočaranje presudom nakon što je u završnoj riječi zatražio od porote da Musku izrekne opomenu, jer bi u protivnom nastavak sličnog bezobzirnog ponašanja doveo do anarhije.

Porotnici su Muskova uvjeravanja da vjeruje da je novac iz Saudijskog fonda za javna ulaganja zajamčeno vjerodostojnim. Također su postavili pitanje je li Muskovo tweetanje jedini razlog fluktuacije Teslinih dionica tijekom 10-dnevnog razdoblja u kolovozu 2018. obuhvaćenog slučajem.

Investitori Tesle optužili su Muska da ih je doveo u zabludu tweetom 7. kolovoza 2018., u kojem je tvrdio da je osigurao financiranje za privatizaciju Tesle, iako se pokazalo da se radi o poslu koji bi koštao između 20 i 70 milijardi dolara. nije dobio novac.

Žiri je morao odlučiti je li Musk koristio svoje tweetove nepromišljeno i na način koji je oštetio dioničare Tesle. Ako bude proglašen krivim, Musk će možda morati platiti milijarde dolara odštete.

Muskov odvjetnik Alex Spiro priznao je da su tweetovi iz 2018. tehnički netočni. "Ali samo zato što je tweet loš ne znači da je prijevara", naglasio je.

Musk je na sudu objasnio kako vjeruje da su sredstva za privatizaciju, odnosno povlačenje dionica s burze, zajamčena. Svoj prvi tweet iz kolovoza 2018. branio je kao dobronamjeran. “Nisam imao loše namjere. Moja je namjera bila učiniti pravu stvar za sve dioničare”, istaknuo je.

Tagovi: Elon Musk, Tesla, Twitter
PROČITAJ I OVO
Teški dani za Ford u Europi
PROBLEMI
Teški dani za Ford u Europi
LONDON - Europska podružnica američkog proizvođača automobila pala je na vrlo niske grane.
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
EPILOG
Ništa od suradnje Volkswagena i Renaulta na razvoju jeftinog električnog modela
BERLIN - Njemački proizvođač završio je pregovore s Francuzima, što znači da će sada možda morati samostalno razvijati vlastito pristupačno električno vozilo. Renault će nastaviti s projektom električnog Twinga čija bi prodaja trebala krenuti 2026. godine.
Toyota oprezna s električnim automobilima
OPREZ
Toyota oprezna s električnim automobilima

LONDON - Najveći svjetski proizvođač automobila trenutno obara rekorde profitabilnosti.

Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
ODLUKE
Mercedesovi radnici u Alabami odbacili su sindikat
VANCE - Radnici u tvornici Mercedes-Benza u Alabami donijeli su u petak veliki gubitak Ujedinjenim automobilskim radnicima, odbacivši sindikat na glasovanju za koje se očekivalo da će se temeljiti na pobjedi u tvornici Volkswagen u Tennesseeju i gurnuti je dublje na jug SAD-a.
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
NAJAVE
Xpeng namjerava kroz dvije godine isporučiti svoj prvi leteći automobil
PEKING - Xpeng AeroHT, podružnica Xpenga, ima za cilj isporučiti svoj leteći automobil kupcima 2026. godine, rekao je supredsjednik kineskog proizvođača električnih vozila za CNBC u petak,
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE