GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk najavio otpuštanja u Tesli, brine ga ekonomska budućnost

Musk najavio otpuštanja u Tesli, brine ga ekonomska budućnost
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2022 / 08:46
Autor: SEEbiz
DALLAS - Izvršni direktor Tesle Elon Musk ima "super loš predosjećaj" glede ekonomije i mora smanjiti oko 10 posto plaćenog osoblja u proizvođaču električnih automobila, rekao je u e-porukama koje je Reuters dobio na uvid.

Poruka poslana direktorima u četvrtak iznijela je njegovu zabrinutost i poručila im da "pauziraju svo zapošljavanje diljem svijeta". Strašni izgledi uslijedili su dva dana nakon što je milijarder rekao osoblju da se vrate na radno mjesto ili odu i pridodaje rastućem nizu upozorenja poslovnih čelnika o rizicima recesije.

Dionice Tesle pale su u petak u američkoj trgovini za 9 posto nakon izvješća Reutersa.

U drugoj e-poruci zaposlenicima u petak, Musk je rekao da će Tesla smanjiti broj zaposlenika za 10 posto jer je postao "previše zaposlenih u mnogim područjima". Ali "broj radnih sati će se povećati", rekao je.

"Napominjemo, ovo se ne odnosi na bilo koga tko zapravo gradi automobile, baterije ili instalira solarnu energiju", napisao je Musk u e-poruci koju je vidio Reuters.

Gotovo 100.000 ljudi bilo je zaposleno u Tesli i njezinim podružnicama krajem 2021. godine, pokazalo je godišnje izvješće SEC-a. Nije raščlanio brojeve plaćenih radnika i radnika po satu.

Tvrtka sa sjedištem u Teksasu nije odmah bila dostupna za komentar.

Musk je posljednjih tjedana upozorio na rizike od recesije, ali njegov e-mail u kojem je naređeno zamrzavanje zapošljavanja i smanjenje osoblja bila je najizravnija i najnaglašenija poruka te vrste od strane čelnika proizvođača automobila, a drugi opisuju veliku potražnju.

"Elon Musk ima jedinstveno informiran uvid u globalnu ekonomiju. Vjerujemo da njegova poruka ima visoku vjerodostojnost", rekao je Adam Jonas, analitičar Morgan Stanley, u izvješću.

Tagovi: Elon Musk, dogecoin, kriptovalute, Tesla, SpaceX
PROČITAJ I OVO
Procurili podaci vlasnika svih registriranih vozila, Božinović potvrdio izvide
DIVERZIJA
Procurili podaci vlasnika svih registriranih vozila, Božinović potvrdio izvide
ZAGREB - Večernji list je u posjedu prijave incidenta koja je podnesena SOA-i o curenju 2.444.587 zapisa o vozilima 1.195.052 fizičkih osoba – sadrže njihova imena, adrese, OIB-e, JMBG-e, datume rođenja, registracije i ostale podatke o vozilima i njihovim policama osiguranja.
Amerikanci sve manje žele električne automobile
ISTRAŽIVANJE
Amerikanci sve manje žele električne automobile
NEW YORK - Novo istraživanje je pokazalo da je manje vjerojatno da će američki vozači 2024. razmišljati o kupnji električnog vozila nego 2023. godine, unatoč tome što je izbor električnih automobila veći nego ikada.
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
PREGOVORI
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
WOLFSBURG - Njemački proizvođač automobila Volkswagen pregovara o partnerstvu u proizvodnji automobila u Indiji, rekao je u petak glavni financijski direktor Arno Antlit.
Musk: Nisam za carine na kineska električna vozila
STAVOVI
Musk: Nisam za carine na kineska električna vozila
PARIZ - Izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je da ne podržava nedavnu najavu predsjednika Bidena o carinama na električna vozila kineske proizvodnje.
Mercedes u Njemačkoj ukida noćne smjene i 1.200 radnih mjesta
REZOVI
Mercedes u Njemačkoj ukida noćne smjene i 1.200 radnih mjesta
STUTTGART - Poznata kompanija Mercedes želi ukinuti više od 1.000 radnih mjesta. Slične mjere već su provedene u njemačkim tvornicama koje se nalaze u Sindelfingenu i Bremenu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE