GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercedes reducira opremu automobila zbog nestašice čipova

Mercedes reducira opremu automobila zbog nestašice čipova
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2021 / 10:35
Autor: SEEbiz / H
STUTTGART - Njemački proizvođač luksuznih automobila Mercedes-Benz potvrdio je da zbog krize sa čipovima ne može sva vozila isporučiti s kompletnom tehničkom opremom.

U takvim slučajevima kupci mogu dobiti naručene automobile sa reduciranom opremom po nižoj cijeni, odgovorila je u utorak na upit glasnogovornica prodaje Mercedes-Benza.

Ukoliko se kupac ne složi s izmijenjenom ponudom, može odustati od kupoprodajnog ugovora, dodaje se u priopćenju.

Time je Mercedes-Benz opovrgnuo članak u lokalnom dnevniku Stuttgarter Nachrichten, prema kojem narudžbu nije moguće otkazati.

Tko preuzme automobil s reduciranom opremom, ne može očekivati njezinu naknadnu nadogradnju jer ona nije uvijek moguća iz tehničkih razloga, priopćili su iz odjela prodaje Mercedes-Benza.

Koliko je automobila naručeno i koji će modeli zbog krize sa čipovima silaziti s montažne trake s reduciranom opremom nisu naveli.

Osoba zadužena za odnose s javnošću priopćila je da kupci također mogu pričekati isporuku svojih vozila dok željena oprema ne bude dostupna.

Suvremeni automobili sadrže puno elektronike, pa su proizvođači automobila zbog problema s opskrbom čipovima trenutno prisiljeni proizvoditi nedovršena vozila, parkirati ih i dovršavati kada nabave sve elektroničke dijelove.

I Mercedes-Benz privremeno skladišti vozila zbog nedostatka nekih poluvodičkih komponenti, potvrdio je nedavno glasnogovornik.

Praksa je uvriježena i među proizvođačima kamiona, napominje dpa.

Kupcima se zapravo ne isporučuju nedovršeni kamioni, rekao je novinarima u utorak izvršni direktor Daimler Trucka Martin Daum.

Sektor kamiona ima manje "luksuznih instalacija" nego sektor osobnih vozila, dodao je Daum.

Tagovi: Mercedes, manjak čipova, Daimler Truck, Martin Daum
PROČITAJ I OVO
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
TESTIRANJE
MAN će testirati kamion bez vozača na autocesti
BERLIN - Njemački proizvođač teških vozila MAN u četvrtak će početi testirati kamione bez vozača na njemačkim autocestama.
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
REZOVI
Tesla će otpustiti 300 privremenih radnika u tvornici u Berlinu
BERLIN - Tesla kaže da smanjuje broj privremenih radnika u svojoj jedinoj europskoj tvornici u blizini Berlina, nakon što je najavio planove za smanjenje 10% globalne radne snage.
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
PLAĆA
Tesla ponovno traži odobrenje dioničara za Muskovu plaću
NEW YORK - Tesla je u srijedu zatražio od svojih dioničara da još jednom odobre rekordnu plaću izvršnog direktora Elona Muska od 56 milijardi dolara koja je određena 2018., ali ju je sutkinja u Delawareu odbila u siječnju.
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
SOLIDNO
Volvo Group s većom dobiti unatoč manjoj prodaji
STOCKHOLM - Švedski proizvođač kamiona, autobusa i hardvera Volvo Group u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio 14,1 milijardu švedskih kruna (120,4 milijuna eura) neto dobiti, što je 9,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
AUTO TRŽIŠTE
Rast broja registriranih vozila u Hrvatskoj u 2023.
ZAGREB - U Hrvatskoj je prošle godine bilo 2.554.524 registriranih cestovnih vozila što je četiri posto više u odnosu na 2022., podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE