GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercedes predstavio novu generaciju C-klase (VIDEO)

Mercedes predstavio novu generaciju C-klase (VIDEO)
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2021 / 16:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon sedam godina na tržištu Mercedes je danas pokazao potpuno novu generaciju C-klase.

Kod izgleda nema previše iznenađenja: nova C-klasa ide u korak s kućnim dizajnerskim smjernicama koje smo vidjeli na većim modelima poput redizajnirane E-klase i nove S-klase.

Straga se sad i kod C-klase odustalo od okomitih svjetala u rubovima i prešlo se na vodoravna. Zato je unutrašnjost potpuno modernizirana s velikim ekranom na središnjem dijelu kokpita kao S -klase.

Ostale promjene uključuju nove otvore ventilacije i tipke osjetljive na dodir na volanu. U motornoj ponudi nalaze se elektrificirani benzinci i dizelaši kao i plug in hibrid.

Nova C-Klasa je 65 mm duža i 10 mm šira u odnosu na prethodnu, a također izgleda niže zahvaljujući spuštenoj liniji krova. Putnici imaju više prostora za glavu, ramena i laktove.

Što se tiče praktičnosti, zapremnina prtljažnika iznosi 455 litara, odnosno 490 litara u slučaju karavana. Obaranjem stražnjih sjedišta se zapremina povećava na 1.510 litara, što također predstavlja povećanje za 30 litara u oba slučaja u odnosu na ranije.

Svi motori su elektrificirani i upareni sa devetostupanjskim automatskim mjenjačem. U ponudi su modeli C200 i C200 4Matic sa 1,5-litarskim motorom koji razvija 201 KS i 300 Nm obrtnog momenta, Model s pogonom na sva četiri kotača od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,1 sekundu neovisno o karoserijskoj izvedbi, dok model sa stražnjim pogonom to čini za 7,3 sekunde u slučaju sedana, odnosno 7,5 sekundi u slučaju karavana.

Maksimalna brzina C200 sedana s 4Matic pogonom iznosi 241 km/h, sedan sa stražnjim pogonom dostiže 246 km/h, a karavan sa stražnjim pogonom 240 km/h.

U ponudi motora će biti i C200d (161 KS, 380 Nm), C220d 4Matic (197 KS, 440 Nm i C300d (261 KS, 550 Nm)s 2,0-litarskim dizelskim motorom opremljenim blagom hibridnom tehnologijom. Najsnažnija verzija ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,7 sekundi i dostiže maksimalnu ograničenu brzinu od 250 km/h.

C300e će biti plug-in hibrid sa 2,0-litarskim benzinskim motorom i električnim motorom, a ukupna snaga iznosi 308 KS i 550 Nm obrtnog momenta. Ovaj model ima 25,4kWh bateriju koja omogućava domet od 100 km korištenjem samo električnog pogona.

Plug-in hibrid je jedini član porodice sa zračnim ovjesom, a ima i nešto veću zapremninu prtljažnika.

Mercedes opciono nudi i sistem upravljanja stražnjim točkovima koji čini C-Klasu okretnijom pri brzinama do 37 km/h.

C-Klasa je naslijedila MBUX sistem od S-Klase, ali i sistem Digital Lightning. Ova opcija projektira upute i simbole upozorenja na cestu ispred automobila, nudi bolju osvjetljenost podjelom svjetlosnog snopa pomoću čak 1,3 milijuna mikro ogledala.

Narudžbe u Evropi Mercedes prima od kraja ožujka.

U narednom periodu se očekuje robusnija C-Klasa All-Terrain, kao i snažniji modeli AMG C43 i C63 sa hibridiziranim četverocilindričnim motorima.


Tagovi: Mercedes C-klasa, Mercedes
PROČITAJ I OVO
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE