GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercedes-Benz radnicima dijeli rekordni bonus od 7.300 eura

Mercedes-Benz radnicima dijeli rekordni bonus od 7.300 eura
BONUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2023 / 16:55
Autor: SEEbiz / klix.ba
STUTTGART - Njemačka kompanija Mercedes-Benz od 1997. godine dijeli dio profita sa svojim uposlenicima, a ove godine će im biti isplaćen rekordan iznos.

Godine 2022. je oko 100.000 Mercedesovih uposlenika dobilo bonus od 6.000 eura kao "znak poštovanja" nakon profitabilne 2021. godine, a nakon prošlogodišnjih performansi, njemački gigant je najavio rekordni bonus u iznosu od 7.300 eura. Novac će dobiti oko 93.000 kvalificiranih uposlenika.

Bonus će biti isplaćen zaposlenicima u Njemačkoj zajedno s plaćom za travanj. Početkom financijske 2023. godine bit će ustanovljen novi sistem za izračunavanje bonusa. Iz Mercedesa kažu da će nova strategija biti usklađena s postojećim sistemom za menadžment.

Ovi velikodušni bonusi dolaze u vrijeme kada je Mercedes odlučio uložiti 40 milijardi eura do kraja desetljeća za finansiranje svoje električne ponude. Luksuzni njemački brend namjerava od 2030. godine prodavati samo električna vozila na tržištima gdje to uvjeti dozvoljavaju.

Kompanija razvija nekoliko novih platformi kao što su MMA za kompaktne automobile MB.EA za srednja i velika vozila, kao i AMG-EA platforma za modele visokih performansi. Pored toga VAN.EA platforma će biti baza komercijalnih vozila i minivana.

U saradnji s partnerima će Mercedes izgraditi osam pogona za proizvodnju baterija kako bi podržala svoju rastuću ponudu električnih automobila. Također, namjerava smanjiti budžet za razvoj motora s unutarnjim sagorijevanjem za 80 posto do 2026. godine, a to će imati direktne reperkusije na radnu snagu u svrhu smanjenja troškova. Iz istog razloga će ponuda kompaktnih automobila biti pojednostavljena, a vjeruje se da A-Klasa hatchback i sedan idu u povijest, kao i B-Klasa.

U Mercedesu vjeruju da će hibridni i električni automobili činiti polovinu ukupne godišnje prodaje do 2025. godine, pet godina ranije nego se prvobitno procjenjivalo.

Tagovi: Mercedes-Benz, Mercedes, bonus, godišnji bonus
PROČITAJ I OVO
Sve manje dizelaša na europskim cestama
TRENDOVI
Sve manje dizelaša na europskim cestama
BRUXELLES - U ožujku je tržišni udio električnih vozila pao s 13,9 posto u 2023. na 13 posto. Tržišni udio prodanih hibridnih i plug-in hibridnih vozila porastao je s 24,4 na 29 posto.
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
PAD
Dionice Tesle ususret objavi rezultata pale najniže u 15 mjeseci
NEW YORK - Dionice Tesle pale su sedmi dan zaredom, dosegnuvši najnižu razinu od siječnja 2023., budući da su daljnja sniženja cijena tijekom vikenda povećala zabrinutost zbog objavljivanja izvješća o zaradi za prvo tromjesečje tvrtke u utorak.
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
REGULATIVA
Što donosi nova EU regulativa cyber sigurnosti za automobile?
BERLIN - Na ljeto u Europskoj uniji stupaju na snagu novi propisi o kibernetičkoj sigurnosti automobila. Više proizvođača zato obustavlja proizvodnju nekih modela. Preskupo bi bilo prilagoditi ih novim pravilima.
Bavarski premijer: Opozvati zabranu motora s unutarnjim izgaranjem
STAVOVI
Bavarski premijer: Opozvati zabranu motora s unutarnjim izgaranjem
MUNCHEN - Bavarski premijer Markus Söder ponovno je pozvao na povlačenje zabrane ispuštanja CO2 iz automobila u cijeloj EU od 2035. uoči izbora za Europski parlament u lipnju.
Kineski Chery izabrao Barcelonu za svoju prvu tvornicu električnih automobila u Europi
INVESTICIJE
Kineski Chery izabrao Barcelonu za svoju prvu tvornicu električnih automobila u Europi
BARCELONA - Chery je potpisao ugovor s katalonskom tvrtkom Ebro-EV Motors koji predstavlja investiciju od 400 milijuna eura u Zona Franca (Barcelona).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE