GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Međunarodna financijska korporacija uložila 20 milijuna u Bolt

Međunarodna financijska korporacija uložila 20 milijuna u Bolt
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2021 / 11:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB – U suradnji s Međunarodnom financijskom korporacijom (IFC) Bolt dodatno promiče pristup uslugama urbanog prijevoza na zahtjev na tržištima u nastajanju.

IFC-ove investicije i savjetodavne usluge u iznosu od 20 milijuna eura pomoći će Boltu proširiti ponudu prijevoznih rješenja koja stvaraju mogućnosti zarade, stimuliraju malo poduzetništvo i poboljšavaju pristup prijevozu na istočnoeuropskom i afričkom tržištu.

Financiranje IFC-a bit će usmjereno prema istočnoeuropskom tržištu, uključujući i Hrvatsku, te Africi.

Prvo afričko tržište otvoreno je 2016. u Južnoj Africi, a Bolt trenutno posluje u sedam afričkih zemalja, pružajući mogućnosti zarade za više od 400.000 vozača u 70 gradova diljem kontinenta. U Južnoj Africi Bolt provodi pilot kategoriju Samo za žene kako bi odgovorio na sigurnosne potrebe i poboljšao mobilnost žena povezivanjem vozačica i putnica.

Markus Villig, CEO i osnivač Bolta, ističe: „Veseli nas suradnja s IFC-om. Njome nastavljamo podržavati poduzetništvo, osnaživanje položaja žena u društvu i povećanje pristupa uslugama mobilnosti u Africi i istočnoj Europi. Zajedno s prošlogodišnjim ulaganjem Europske investicijske banke, ponosni smo što značajne i strateški važne institucije podržavaju naš rad i prepoznaju stratešku vrijednost koju Bolt pruža gospodarstvima zemalja s tržištima u nastajanju.“

Stephanie von Friedeburg, viša potpredsjednica za poslovanje IFC-a, dodaje: „Tehnologija može i treba otvoriti nove putove održivog razvoja i osnaživanja žena. Svojim ulaganjem u Bolt želimo doprinijeti implementaciji tehnologije u transportni sektor i smanjenju štetnog utjecaja na okoliš, stvoriti fleksibilnije mogućnosti rada za žene i osigurati sigurniji i pristupačniji pristup prijevozu na tržištima u nastajanju.“
IFC će podržati kontinuirani Boltov rad na osnaživanju mreže vozačica poboljšavajući im pristup sigurnom i pristupačnom prijevozu te stvarajući nove ekonomske mogućnosti u svim zemljama članicama, uključujući i Hrvatsku.

Tagovi: Međunarodna financijska korporacija, Bolt
PROČITAJ I OVO
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
RAST
Volvo Cars povećao prodaju i operativnu dobit u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski proizvođač automobila Volvo Cars u srijedu je izvijestio o porastu osnovne operativne dobiti u prvom tromjesečju potaknutom snažnom prodajom na malo.
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
REZOVI
Tesla u Berlinu raskida 400 poslova i 300 vanjskih ugovora
BERLIN - Val otpuštanja u pogonima američkog proizvođača električnih automobila Tesla zahvatit će i jedinu tvornicu u Europi, u blizini Berlina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE