GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Macron najavljuje povijesni plan od 8 milijarda eura za automobilsku industriju

Macron najavljuje povijesni plan od 8 milijarda eura za automobilsku industriju
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2020 / 22:03
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Francuski predsjednik predstavio je u utorak "povijesni plan" vrijedan više od osam milijarda eura za automobilsku industriju pogođenu krizom koronavirusa i za njezinu modernizaciju kako bi Francuska postala prvak električnih automobila.

"Država će uložiti nešto više od 8 milijarda eura pomoći automobilskom sektoru", izjavio je Emmanuel Macron tijekom posjeta tvornici opreme Valeo u mjestu Étaples.

"Cilj nam je učiniti Francusku prvom državom koja proizvodi čista vozila u Europi, čime bi se u pet godina proizvodnja povećala na više od milijun električnih i hibridnih vozila", dodao je.

Za povećanje prodaje koja je pala tijekom krize, Macron je najavio povišenja ekološkog bonusa na 7000 eura za kupovinu električnog automobila za privatne osobe i na 5000 eura za tvrtke, kao i bonus od 2000 eura za hibridna vozila.

Predviđeno je i povišenje bonusa kod kupovine električnog auta po načelu staro za novo.

"Radi se o planu obrane radnih mjesta u našoj industriji suočenoj s jednom od najtežih kriza u svojoj povijesti. To je plan neovisnosti automobilske industrije. Dakle radi se planu budućnosti automobila XXI. stoljeća", rekao je francuski predsjednik.

Precizirao je da francusko-njemački plan obnove od oko 500 milijarda eura, koji je predstavio prošlog tjedna s Angelom Mekrel, treba podržati najugoženije sektore, poput automobilskog.

Macron je od Renaulta tražio jamstva za budućnost zaposlenika u dvije tvornice na sjeveru zemlje, u Maubeugeu i u Douaiu, gdje raste zabrinutost.

Upozorio je da zajam od 5 milijardi koji je država obećala Renaultu neće moći biti odobren prije završetka pregovora koji će početi u ponedjeljak, uz sudjelovanje ministra gospodarstva Brune Le Mairea.

Tagovi: Emmanuel Macron, Francuska, auto industrija, Renault
PROČITAJ I OVO
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE