GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koje sve tehnološke novotarije donosi Hyundai Prophecy?

Koje sve tehnološke novotarije donosi Hyundai Prophecy?
FUTURISTIČKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2020 / 08:46
Autor: SEEbiz / vidi.hr
SEUL - Iako je ovogodišnji Geneva Motor Show zbog epidemije koronavirusa otkazan, što je izazvalo puno ljutnje od strane brojnih proizvođača poput Rimca, to nije omelo Hyundai u predstavljanju svojeg novog konceptualnog prototipa pod nazivom Prophecy.

Prezentacija je obavljena na YouTubeu kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ono što se prvo primijeti kod ovog električnog autonomnog automobila je lijepa crna aerodinamična linija karoserije za koju kažu da omogućuje protok zraka sa strane "poput vode koja prelazi preko kamena".

Iznutra je auto izuzetno prostran, a u oči odmah upadaju dvije stvari. Prva je lijepa zakrivljena komandna ploča, a druga što u Prophecyu nećete naći upravljač. Umjesto njega tu su dva joysticka s lijeve i desne strane, smještena na oslonce na kojima vozač odmara ruke, s time da je lijevi integriran u vrata. Prema tvrdnji Hyundaijevih inženjera, mada je auto autonoman, vozač pomoću joysticka može preuzeti potpuno upravljanje nad njim.

Sustav za uzimanje zraka kojim se hlade baterije smješten je ispod spojlera, a zrak koji se pušta u kabinu pročišćava se tehnologijom filtriranja koja omogućuje da u autu imate čišći zrak nego što je u okolišu.

U ovom trenutku još nisu poznate tehničke značajke vozila poput snage motora i trajnosti baterija, kao ni planiraju li ga i kada dovesti na prometnice i po kojoj cijeni.

Tagovi: Hyundai Prophecy, Hyundai, Rimac Automobili, Sajam automobila u Ženevi
PROČITAJ I OVO
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
POTONUĆE
Katastrofalan prvi kvartal za dionice Tesle
NEW YORK - Proizvođač električnih automobila i član Sedam veličanstvenih Tesla (TSLA) imao je teško prvo tromjesečje, izgubivši gotovo 30% od početka godine do danas.
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
PODRŠKA
Scholz podržao proširenje Tesline tvornice
BERLIN - Njemački kancelar Olaf Scholz podržao je proširenje tvornice Tesla u blizini Berlina. U Greenheideu je jedina europska tvornica američkog proizvođača električnih automobila.
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
KARIJERE
Darko Lukić od 1. jula novi izvršni direktor Nelt grupe
BEOGRAD - Darko Lukić će od 1. jula ove godine biti novi izvršni direktor Nelt grupe, saopštila je danas ta kompanija.
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
AFERE
Njemački sud u aferi Dieselgate osudio i Mercedes
BERLIN - Proizvođač automobila Mercedes-Benz svjesno je ugrađivao softver koji dovodi u zabludu u dizelska vozila, zaključio je danas njemački sud, otvarajući vrata vlasnicima vozila da tuže za naknadu štete.
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
RAT CIJENAMA
Xiaomijev električni automobil 4.000 dolara jeftiniji od Teslinog Modela 3
PEKING - Kineska tvrtka za pametne telefone Xiaomi priopćila je u četvrtak da će prodavati svoj prvi automobil za puno manje od Teslinog Modela 3, dok se ratovi cijena zahuktavaju na kineskom žestoko konkurentnom tržištu električnih automobila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE